28/4/10

www.mesmataro.cat. Plens Municipals de Mataró, íntegres a internet gràcies a CiU Mataró i molt voluntarisme treballant junts per la transparència

Avui hem posat en funcionament un nou web on els ciutadans i les ciutadanes de Mataró podran trobar la gravació íntegre dels Plens Municipals.

A finals d’octubre de 2008, coincidint amb el debat del PAM i Pressupost Municipal pel 2009, posavem en funcionament el bloc “Mataró Transparent”, com una mostra de la transparència exigida per aquest grup al govern de la ciutat.

Aquella experiència, que ha rebut el reconeixement de ciutadans i entitats, a més de proporcionar molta informació, fins aquell moment desconeguda, va obligar al govern de la ciutat a fer un canvi d’actitud i millorar, encara que sempre per darrere de CiU, la seva transparència comunicativa, sobretot al web municipal.

Ara, Convergència i Unió donem un nou pas endavant i oferim als mataronins i mataronines la possibilitat de seguir íntegrament els Plens Municipals a través del web mesmataro.cat . Per veure un punt concret només cal escollir el Ple corresponent al menú lateral i una vegada obert l’ordre del dia es clica la part que el conté per visionar-lo. Clicant sobre la paraula “inici” es torna al menú principal per poder accedir a un nou vídeo.

Insisteixo a dir que la iniciativa s’ha fet amb recursos limitats i, sobretot, gràcies a la col·laboració de voluntaris que actualitzaran puntualment el lloc web amb la gravació mensual de la sessió plenària de l’Ajuntament de Mataró. Convergència i Unió confia en que la iniciativa col·labori a acostar el debat polític a la ciutadania i proporcioni una informació objectiva de l’activitat municipal.

Avancem un pas més en l’objectiu de la transparència a que ens comprometem quan governem.

Crec que serà molt útil a tothom qui vulgui saber de quina manera i com s'ha tractat cada tema (per parts de tots els grups) d'interès d'una part de la ciutadania o de tota. Què vull dir? doncs que quan algú sap que ha anat al Ple un tema del seu interès, doncs ja sap que podrà anar al WWW.MESMATARO.CAT i veure'l íntegra.