12/4/10

Sembla que el problema de Can Fàbregas s’allargarà.


Divendres a la tarda, d’urgència, se’ns va convocar per explicar-nos les darreres novetats sobre Can Fàbregas.

L’alcalde ho va fer tant ràpid que, als portaveus dels grups, ens era impossible apuntar el que explicava.

De seguida me’n vaig adonar que ens estava avançant una roda de premsa (que va donar immediatament) en la que ens volia treure ferro a la situació de 4 interlocutòries que el Jutge li havia fet arribar.

No crec que, aquesta, sigui una bona actitud per afrontar els problemes perquè la seva cara i la del regidor d’urbanisme no corresponien amb el que ens volia fer creure i el que després ha volgut fer creure a la opinió pública i, de fet, s’ha publicat.

En realitat, el tema va per a llarg i després de dir-nos que hi hauria sobreseïment, aquestes interlocutòries proven que el jutge vol continuar fent la feina i anar al fons de la qüestió. Imputa a una arquitecta municipal i demana una colla de testificacions i que se li aporti documentació relacionada amb la compravenda i el procés urbanístic. Això sí que és important i no el que es continuï el trasllat, que de fet no és tant així. Cal recordar que les obres de trasllat havien quedat paralitzades i tant la nau trossejada com el subsòl s’estan malmeten a la intempèrie i, per tant, el jutge mana protegir-ho. Tothom ha pogut veure que no queda pràcticament res a traslladar i, per tant, acabar la feina és el més lògic i prudent.

El preocupant del fet és que no veig actitud d’afrontar la situació amb la seriositat que s’exigiria. El govern està entestat en la seva ceguesa i el impedeix fer front a la problemàtica que la seva maldestra actuació ens deixa.

No ens han contestat la nostra proposta de que les forces polítiques, unides, fem una visita al Corte Inglés per parlar-hi i fer-los avinent el nostre compromís i demanar –los que no prenguin cap determinació precipitada (en funció del que acabi dient el jutge) sinó que continuïn apostant per Mataró. Tampoc, l’Alcalde, respon a la nostra petició de mantenir-nos informats documentalment cosa, lògica, que li vam demanar donat que hi hauria un grup municipal que la tindria i, per tant, s’acabaria sabent. Semblava lògic que l’Alcalde compartís amb nosaltres aquest mal tràngol però ni així. Estic convençut que, a hores d’ara, ningú es creu la teoria que repica el PSC amb la seva ventrilòquia: nosaltres volem El Corte Inglés i els altres no!

Continuem respectant la presumpció d’innocència i crec que la nostra posició és del tot elegant. No se quin suport més necessita l’Alcalde per a que ens tracti d’una manera més intel·ligent ... però el que no pot fer és canviar els fets. Nosaltres tindrem paciència però aquest endarreriment d’anys en el full de ruta per la instauració de la locomotora comercial està fent un forat econòmic enorme a PUMSA i està palesant el mal estil de fer política dels actuals responsables municipals.

Aquí trobareu la nota de premsa de CiU

Aquí la noti del Capgròs després de la roda premsa de l'Alcalde

Aquí el que diu el PSC pensant en separar a bons i dolents. Com sempre!