7/4/11

CiU-Mataro demana que les retallades als hospitals s'apliquin de manera selectiva premiant aquells que s'han gestionat millor


Podeu llegir aquesta nota de premsa...


El president de la federació nacionalista i candidat a les eleccions, Joan Mora, entén la necessitat de les retallades però demana a la Generalitat que no les apliqui per igual a tots els centres sanitaris. Per Mora la gestió de l’hospital de Mataró “ha a estat molt correcte. Si s’ha de retallar que es comenci per reduir l’estructura directiva”
En una entrevista a Maresme TV el candidat de la federació nacionalista, Joan Mora, va defensar ahir els comptes de l’hospital de Mataró, de qui en va destacar la seva bona gestió malgrat “una direcció que podria ser millorable”. El líder de CIU a Mataró es va mostrar contrari a les retallades dictades per part del govern de la Generalitat exigint responsabilitat “perquè se sigui molt curós a l’hora d’aplicar-les. S’hauria de ser selectiu, prioritzant i premiant aquells centres que s’han gestionat millor, com el de Mataró”. CIU està en contra dels reajustaments si no son absolutament necessaris. Ara bé, “Catalunya pateix una asfíxia econòmica derivada d’una descompensació de les balances fiscals. Per això reclamem un tracte fiscal just”, va explicar.
Coincidint amb la publicació d’un nou creixement de les taxes de desocupació a la comarca, Mora va destacar la “creació d’ocupació i la reactivació de l’economia” com a prioritat del seu projecte. “Amb un 19’5% d’atur a Mataró segur que hi ha moltes famílies que ho passen malament. Cal generar les condicions per crear feina”, va dir. Una voluntat que passa per la defensa d’un model basat en els eixos de “fer, ser i ajudar a fer”, és a dir, “un Mataró amb identitat pròpia, un Mataró que generi ocupació des de la pròpia societat i una reforma de l’administració local perquè la gent pugui desenvolupar les pròpies iniciatives”, va dir.
El líder de la federació nacionalista va criticar la poca eficàcia del govern local per fer arribar el Corte Inglés a Mataró, un projecte que “ens permetrà reactivar l’economia de la ciutat”. Alhora va denunciar el silenci mantingut sobre la ronda de Mataró durant els darrers quatre anys. “No se n’ha parlat gens i ara defensen que la Ronda de Mataró i la del Maresme son projectes separats. Per nosaltres son la mateixa cosa i cal replantejar la seva implementació”. Mora creu que es pot aprofitar l’estructura actual i sobretot exigeix deixar de pagar el peatge l’any 2021 quan acaba la concessió.