29/9/11

Informe de conjuntura núm.28




Aquesta tarda la regidora, Carolina Soler ha obert la presentació a Can Palauet, amb una sala a vessar, de l'Informe de Conjuntura núm.28. Aquest any, hem decidit que la persona que havia de fer la presentació havia de ser justament qui havia fet l'informe, en aquest cas, ha estat en Jordi Arderiu, cap de servei de l'Administració i atenció ciutadana de la casa.

A continuació us adjunto la nota de premsa que hem fet.

Joan Mora demana optimisme, esforç i unitat per aconseguir sortir de la crisi

L’Alcalde i president de CIU-Mataró es mostra convençut que Mataró aconseguirà rebaixar a la meitat el 20% d’atur registrat si “tothom hi posa el seu granet de sorra”.

El president de la federació nacionalista a Mataró, Joan Mora, ha clausurat aquest dimecres 29 de setembre l’acte de presentació del 28è Informe de Conjuntura Socio Econòmica de Mataró, elaborat pel servei d’estudis de planificació de l’Ajuntament de la ciutat. Segons l’estudi la capital del Maresme continua registrant una taxa d’atur elevada, que supera ja el 20%, situant-se amb el 20,4 i amb un nombre total d’aturats que arriba gairebé als 13.500. Tots i els mals resultats, els registres semblen apuntar cap a una certa tendència de correcció respecte períodes anteriors, fet que va destacar l’alcalde Joan Mora alhora d’enviar un missatge en positiu a l’auditori reunit a Can Palauet: “La diagnosis ens indica que estem plans. Això es pot llegir en negatiu perquè no incrementem o en positiu perquè no continuem caient”, va destacar.

Per Mora és imprescindible que amb l’actual conjuntura s’aprofitin totes les oportunitats de negoci per aconseguir crear llocs de treball i va explicar alguns dels passos iniciats pel govern de CIU en aquest sentit: “Volem aconseguir crear un gran campus internacional a la pota nord de Mataró; el Corte Inglés ja ha demanat la llicència a la Generalitat fet que suposarà tenir una locomotora econòmica que dinamitzarà el centre de la ciutat; estem fent passos per regenerar el Port de Mataró; hem de tendir cap al micro urbanisme per fer créixer també el sector de la construcció”, va expressar.

L’informe, exposat per la regidora de Serveis Centrals, Carolina Soler i el Cap de Servei d’estudis i planificació, Jordi Arderiu, destaca també davallades en l’activitat empresarial, el consum i la construcció d’habitatges. Com a nota positiva, en l’àmbit laboral, disminueixen, en un 10% els accidents laborals.