28/9/11

Debat a M1TV sobre el balanç dels 100 dies de govern


Aquest vespre ens hem trobat totes les forçes polítiques a M1TV per debatre sobre els primers 100 dies de govern. Es fa curt el programa, sempre surto convençut de no haver-ho pogut dir tot. Ens cal més programes com aquests per poder aprondir en temes municipals.

A continuació us adjunto la nota de premsa que hem fet avui. 

"Les decisions que es prenen a la ciutat es fan amb diàleg i consens"

L’Alcalde i president de CIU-Mataró, Joan Mora, fa balanç dels primers 100 dies de govern al debat a sis d’M1TV “Pantalla Oberta”. Mora recorda els projectes desencallats des del juny i demana responsabilitat als partits per aprovar els pressupostos del 2012.

La crisi econòmica, l’aprovació dels pressupostos i els possibles pactes al consistori han centrat el primer debat protagonitzat pels líders de les sis forces polítiques amb representació a l’Ajuntament de Mataró, celebrat aquest dimecres 28 de setembre al programa “Pantalla Oberta” d’M1tV. Conduït pel periodista, Pep Andreu, els líders Joan Mora (CIU), Joan Antoni Baron (PSC), José Manuel López (PP), Mònica Lora (PXC) i Xavier Safont-Tria (CUP) han disposat de gairebé noranta minuts per debatre l’obra feta pel nou govern i dibuixar l’escenari pels propers mesos.

El president de la federació nacionalista CIU-Mataró i novell alcalde de la ciutat, Joan Mora, ha reiterat la voluntat del seu govern de mantenir el diàleg i les portes obertes a totes les formacions per garantir la governabilitat de la ciutat, en moments de crisi econòmica. Des del rigor, la responsabilitat, la il•lusió, el compromís i l’esforç, Mora ha recordat els nombrosos temes desencallats per CIU-Mataró des del juny malgrat la situació d’endeutament de la ciutat, que segons ha explicat, supera en el seu conjunt els 300 milions d’euros: “Avui, el Corte Ingés, ha demanat la llicència a la direcció general de comerç. És una gran notícia”, ha assegurat l’Alcalde qui també ha recordat el treball fet a favor de la construcció de la nova escola Marta Mata; els projectes pel port; el compromís per un urbanisme viable i sobretot l’objectiu “d’impregnar la ciutadania d’un tarannà diferent, basat en el diàleg”.

Amb el compromís de no desatendre les necessitats socials i fomentar la cohesió social Mora ha reconegut que “serà impossible mantenir la velocitat de creuer que havia fet l’administració anterior” i que caldrà recórrer a la cogestió amb els ens privats per tirar endavant alguns projectes aturats. El líder de CIU-Mataró ha denunciat algunes dinàmiques asumides al consistori “sempre se’ns ha dit que es pagava a 60 dies i resulta que paguem a 120”, alhora que ha reiterat que el seu “és un govern que compleix les promeses electorals”, per exemple, pel que fa l’enduriment de l’ordenança per fer front als macroprostíbuls.

La necessitat d’un acord per aprovar els pressupostos pel 2012 han centrat bona part del debat, en el qual Joan Mora ha demanat a la resta de forces polítiques diàleg i esforç per tirar la ciutat endavant. “Hem de tenir clars els projectes que podrem assolir i els que no, a partir d’un pressupost ajustat”, ha dit; i ha demanat als socialistes que assisteixin a les reunions obertes que manté el govern sobre la qüestió, petició denegada pel líder del PSC, Joan Antoni Baron, qui ha assegurat que no s’asseuran per “parlar en focs de camp”. L’Alcalde ha reiterat que cal diàleg i ha demanat a Baron que “eviti excloure a cap força política –fent referència al PP- per tirar la ciutat endavant”.