10/2/12

Fem un pas més! Després de l'accident a RENFE sol.licito una reunió amb la ministra de Foment


A continuació us ajunto les notícies publicades al web de CIU-Mataró i al web de l'Ajuntament de Mataró. Notícies que podreu trobar clikant als corresponents links.

Publicació al web de l'Ajuntament de Mataró:

L’alcalde vol trobar-se amb la ministra de Foment per exigir que s’inverteixi en Rodalies perquè no hi hagi més accidents

Demana al PP de Mataró que hi intercerdeixi i l’acompanyi, si cal, a la trobada

L’alcalde, Joan Mora, ha demanat poder entrevistar-se la setmana que ve amb la ministra de Foment, Ana Pastor, abans o després de la trobada que aquesta s’ha compromès a fer amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Genealitat, Lluís Recorder, per parlar de l’estat de la gestió i manteniment de les infraestructures ferroviàries a Catalunya. L'alcalde convida a la ministra de Foment a visitar l'estació de Mataró i a veure personalment l'estat d'aquesta línia.

L’objectiu de la trobada amb la Ministra és transmetre-li l’angoixa que viuen els usuaris de Rodalies per l’estat de la xarxa i demanar-li que ofereixi garanties que un accident com el que va succeir ahir a l’estació de Mataró no tornarà a succeir. “Ens han de dir com és que, en aquesta mateixa via, en dos anys i mig s’han estavellat dos trens. En el primer van resultar ferits 6 persones i en el d’ahir 10”, ha afegit.

Poc després de l’accident d’ahir, l’alcalde va expressar la seva indignació per l’estat de les infraestructures de rodalies i va contactar amb el conseller Lluís Recorder per expressar-li el seu malestar. “Suposo que de la magnitud i de l’energia que vam posar en aquesta queixa entre tots ha provocat que la ministra de Foment vingui a Barcelona la setmana que ve”, ha manifestat Joan Mora.

L’alcalde també ha demanat al Partit Popular de Mataró que faci la demanda davant de la ministra perquè atengui aquesta petició de la ciutat de Mataró i, si cal, l’acompanyi en la trobada.

“Algú no està fent les inversions que tocaven a la xarxa. Aquelles inversions que tocaven a rodalies i que no es van fer provocaven avaries, que ara han passat a un altre nivell. Hem passat d’avaries a accidents i això és inadmissible. Hem d’exigir que es facin els plans d’inversió en rodalies que es van prometre. La nostra xarxa de rodalies no està a l’alçada que nosaltres esperem”, ha conclòs. L’alcalde ha recordat que el traspàs de competències entre l’Estat i la Generalitat es va fer sense els recursos econòmics pertinents.