9/2/12

Ja n'hi ha prou! L'estat de les infraestructures de rodalies és indignant!



Aquest matí ho he deixat prou clar. Que no pot ser, que no podem aguantar més aquesta situació i que cal posar-hi remei ara mateix. Els usuaris de rodalies RENFE han patit cinc accidents en menys d'un any (tres en els darrers quinze dies) cal moure's ràpid perquè hi preval la seguretat de milers de persones.

Us adjunto la notícia publicada al web de l'Ajuntament de Mataró i la que hem publicat a la pàgina de CIU-Mataró. Les trobareu clicant als corresponents links.

Indignació de l'Alcalde i president de CIU-Mataró per l'estat de les infraestructures de rodalies


Joan Mora denuncia que els usuaris d’aquests trens han patit tres accidents en els darrers quinze dies i insta totes les parts a treballar per resoldre la situació. Al migdia l’Alcalde ha rebaixat a la fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergència Municipal que s’havia activat en fase d’emergència arran de l’accident.

L’Alcalde i president de CIU-Mataró, Joan Mora, s’ha mostrat contundent aquest matí des de l’estació de RENFE, poc després que un tren de la línia 4 hagi xocat en el final de via provocant deu ferits un dels quals l’han traslladat en estat greu. Mora ha declarat que “en l’últim mes se’ns està acabant la paciència. Els usuaris de rodalies, ja sigui per errades tècniques o humanes o per l’estat de les infraestructures hem patit 3 accidents i això no pot ser. Els usuaris ens hem de sentir segurs”. “No vull alarmar ningú. Només vull fer un avís perquè ens posem tots junts a treballar: Renfe, ADIF, la Generalitat i el Ministeri, però això no es pot tolerar més”, ha afegit.

D’altra banda, el mateix Alcalde ha rebaixat a les 12.00 h a la fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergència Municipal, que estava activat en fase d’emergència a primera hora del matí. El Pla, d'altra banda, es manté en fase d’alerta per l’onada de fred siberià que afecta a Catalunya des del passat dijous.

El xoc ha tingut lloc abans de les 10 del matí quan el comboi, procedent de Barcelona, a l’arribar a Mataró ha xocat amb el topall de final de la via 4. L’accident ha produït, segons el SEM, 10 ferits: 1 de greu (conductor) i 9 classificats com menys greus. 8 dels ferits han estat traslladats a l’Hospital de Mataró i 2 a l’Hospital de Can Ruti de Badalona. Els hospitals han habilitat un telèfon d’atenció per als familiars dels afectats, al qual es pot accedir a través del telèfon d’informació 012. Segons informació de Renfe el nombre aproximat de viatgers en el comboi era de 56.

Per la seva banda, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat el Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril Ferrocat en fase d’alerta. A la mateixa estació s’ha fet una reunió entre els diferents operatius per anar fent seguiment i valoració de la situació. En aquesta reunió han participat Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, SEM, responsables de seguretat de Renfe, Policia local de Mataró, responsables i tècnics de Protecció Civil de l’Ajuntament de Mataró i tècnics de Protecció Civil de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya.

Segons dades de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, els Bombers de la Generalitat han desplaçat 9 dotacions i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat 5 unitats.