2/4/08

EL PATIO DE MI CASA ...

Potser ha estat la tònica fins avui, no ho sé ... però a hores d’ara ja és ben clar que aquest govern funciona amb la inèrcia i sense cap il.lusió. Es governa Mataró com si fos “el patio de mi casa” i el que més dol es que és per por, per manca de valentia, per no estar a sobre dels temes, per no saber dir que no, per no afrontar problemes ... en definitiva per amagar el que no agrada sota la catifa.
Per com van les coses, ens és molt fàcil seguir el “rastre” que deixa la mala administració d’aquest govern municipal.
En tenim exemples com el que ja vaig dir de PUMSA i el Rengle, on el no buscar la col.laboració de l’Escola Universitària i l’entorn del mon audiovisual local ens porta a gastar massa diners i de forma gens acurada. Mentre les circumstàncies de les revaloritzacions i plusvàlues dels 10 anys anteriors els han funcionat s’ha viscut “a todo trapo” però no vivim els mateixos temps ni cap administrador assenyat pot actuar així..
Ahir en vam denunciar un altre exemple amb el pagament més que discutible d’una “bonificació” a una empresa que havia de deixat de prestar els seus serveis. Es veu ben clar que la finalització misteriosa del conflicte just abans de la campanya de les passades eleccions es va acabar amb aquest pagament que no ens correspon. A més a més, es dona el cas de que la xifra pagada excedeix les atribucions que te el Gerent de GINTRA i la proposta havia d’haver passat prèviament pel Consell d’Administració. No es va fer ... i no es va fer per amagar-ho i qui dia passa eleccions empeny.
A hores d’ara, començo a pensar que la mala gestió no es paga electoralment però estic convençut que, amb la il.lusió i empenta del nostre Grup aconseguirem que la gent en sigui conscient i pugui actuar en conseqüència. Per canviar aquesta manera de fer les coses cal que hi hagi gent nova al capdavant de la política municipal.
Ahir, per exemple, també vam tenir reunió de la comissió de seguiment del PDES (Pacte pel Desenvolupament Econòmic i Social). La darrera reunió es va fer el febrer del 2007 i a la pròpia acta, consta que l’Alcalde es va comprometre a fer una reunió a la tardor ... M’agradaria que algú m’expliqués com és que aquestes coses passen. Per què no es va fer la reunió quan tocava ? Com és que aquest govern ha trigat tant a reaccionar ? Per mi, la evidència és clara i ja l’hem denunciat molts cops. Un cop passades les eleccions i assegurat el tripartit local, vacances i a dormir que tot ho farem ...
És penós veure com es pot treballar amb tanta parsimònia i amb tant poca empenta. Problemes en te tothom i governar Mataró ningú ha dit que sigui fàcil però d’aquesta manera, més que governar, anem on ens porten les circumstàncies.
Estudis i més estudis per saber on som, on hem d’anar, etc. ... despesa i més despesa. No dic que no se’n hagin de fer però es veu clarament que mentre es fa un estudi es pot marejar la perdiu i anar vivint ...
A la reunió del PDES ja vaig comentar aquest fet de que no s’hagi reunit la comissió fins més d’un any després. No vaig voler més que dir-ho sense més acritud perquè la gent que va a aquestes Comissions hi va amb tota la voluntat del món i no li agrada que hi hagi “tensió” però la realitat és aquesta. El govern es pren aquestes coses com pur tràmit i no en treu cap suc. Si no, com es vol que la gent participem si no se’ns envia la informació en temps per poder-la mirar i preguntar ? En aquest cas ni tant sols teníem cap informació abans de la reunió ...
Vaig aprofitar també, per deixar sobre la taula el fet de que s’hauria de promocionar molt més la possibilitat de que les empreses locals coneguin totes les contractacions del “Grup Ajuntament”. Me’n canso de dir-ho a cada reunió, Patronat, Consell, etc sense massa èxit. Tots els països promociones les seves empreses perquè saben que no deixen de ser font de riquesa pel seu entorn. Fins i tot vaig dir que em semblava que s’havia de mirar de donar la màxima informació possible i intentar que les empreses locals tinguin totes les possibilitats d’accedir a les feines de l’administració. Evidentment hi ha una llei de contractacions que s’ha de complir però això no és cap contradicció amb el que he dit i en vaig donar un exemple. Em costa de creure que alguna empresa de Mataró hagi quedat fora per molt poc, de la contractació del nou web municipal per un parell de criteris tècnics que, ben explicats, és difícil de pensar que no s’acomplissin. Una llàstima.
També estic d’acord amb el que van dir els sindicats de que s’ha de premiar aquelles empreses que practiquen la responsabilitat social i que els empresaris s’han de posar les piles i fer UTE’,s donat que l’administració requereix empreses de determinada mida i la nostra realitat està plena d’empreses molt petites. En aquest cas però, el del web municipal, cal dir que GENTIC va promocionar una UTE de 5 empreses i, per tant, justament va fer el que els sindicats demanaven.
Com a cloenda, l’Alcalde va proposar de treballar en una propera reunió abans de l’estiu sobre el què hem de fer per prevenir una, ja evident, pujada de l’atur. Estic segur que a ell també el preocupa però no és menys cert que no puc evitar pensar que te sobre la taula, de fa dies, les propostes del nostre Grup i d’altres de l’oposició per a parlar del tema i, per tant, una vegada més va a remolc.