31/12/09

Diem adéu al 2009. Final d’un cicle polític.


Aquesta nit direm adéu a l’any 2009. Un any que ha estat difícil per a moltes persones, també a Mataró.

Arribada aquesta data tocaria fer balanç però, sobretot per corregir allò que estigui a les nostres mans, també en política. De fet, darrerament ja he comentat aquesta línia i he aprofitat el Ple de pressupostos per fer un anàlisi exhaustiu de l’Ajuntament i plantejar que faria CiU, oferint diàleg i col·laboració. Avui mateix, en tenim una mostra més amb el Cruïlla.

Com dic en el discurs, el tripartit local ens ha portat a una situació financera molt greu. I aquesta és una realitat que corroboren els més alts tècnics municipals, no és pas una cosa que diguem només des de CiU. En el 2009, a més, el govern ha rebutjat revisar el Pla de l’Habitatge, no ha volgut sentir a parlar d’un Pla global d’Equipaments, continua modificant el Pla general a pedaços sense abordar-ne un de nou, segueix entestant-se en tapar la incapacitat amb més propaganda, manté i fa créixer una estructura municipal insostenible i impossible de mantenir negant-se a revisar l’artificiosa estructura política que han anat creant durant 30 anys, quan la lògica i els temps (apart de l’economia) exigeixen buscar l’eficiència i la coordinació per evitar redundàncies.

En definitiva, des de CiU, i jo personalment, estem convençuts que, com també vaig dir al darrer Ple, la deriva econòmica a que ens ha portat el govern municipal requereix un gran pacte polític per a cercar l’eficàcia per sobre del rendiment electoral, però d’aquest primer i fonamental pas perquè al 2010 les coses vaig per un altre camí, el govern no vol ni sentir-ne parlar.

Clarament, estem davant un final de cicle. El 2010 pot ser la darrera pàgina d’un tarannà i d’un projecte absolutament esgotat. A la tardor tindrem eleccions al Parlament a Catalunya i podrien portar el primer canvi i iniciar la recuperació del respecte que la feina ben feta mereix (quan es fa) i que seria, sens dubte, un primer pas molt important. Ara bé, des de Mataró, aquest canvi que també s’albira a les municipals del 2011 vol dir també escoltar molt. Escoltar la gent més que intentar convèncer-la. Només així recuperarem, de mica en mica, la credibilitat que els polítics hem perdut pel camí i sense la qual no podem esperar altre cosa que més indiferència. I una societat indiferent és una societat desmobilitzada. Jo no vull un Mataró així.

Però de tot això en continuarem parlant demà mateix, avui vull desitjar-vos una MOLT BONA ENTRADA D’ANY i UN VENTURÓS 2010.


Joan Mora i Bosch. Quin País !!!