24/2/10

Alerta que el partit no s’ha acabat i el MEGAPROSTÍBUL podria obrir més endavant.

Aquest vespre, amb l’Amadeu Farré (Advocat de la Generalitat, Dtor. Gral. Jocs i Espectacles GENCAT 1994-2004 i que va ser Professor Dret de l’Autònoma i de l’Escola de Policia de Mollet) hem explicat a qui ha pogut venir a sentir-ho, la situació actual del tema del Megaprostíbul.









El resum és que o bé l’Ajuntament revoca o anul·la la llicència que ell mateix ha donat o serà molt difícil evitar que els promotors no ens guanyin la partida, ara que ja tenen la llicència.

La suspensió no atura el procés i si el govern municipal -el propi Ajuntament de Mataró- no actua correctament, aquesta suspensió només endarrerirà el procés d’obertura.

Hi ha hagut pressió popular per a tirar endavant una Plataforma i, els mateixos assistents, s’han organitzat allà mateix.

Per part de CIU, ja des del primer dia, ens vam oferir tant a la Associació de veïns del Pla d’en Boet com a la FAVM per a assessorar-los, igual que qualsevol entitat mataronina que ho demani. Ahir ho vam fer extensiu a qualsevol persona que vulgui més informació. El mateix President de l’Associació de Veïns del Pla d’en Boet, Sr. Quim Navarro, ens va demanar que diguéssim públicament que ens han agraït el gest i el suport. Ha estat una llàstima, però, que no haguessin pogut assistir a l’acte perquè, a la mateixa hora, tenien una reunió de Junta amb el govern municipal per tractar el tema.

Des que ho hem sabut ens hem oposat a l’obertura d’aquest MEGAPROSTÍBUL (aforament 1200 persones) i si la societat civil no es mobilitza i pressiona al govern municipal perquè revoqui o anul·li, o el terme jurídic que sigui, però que reconegui que ho ha tramitat malament i lluiti a guanyar, ho tindrem molt difícil. El govern municipal, amb la seva gesticulació, està donant per feta la paralització del procés i desmobilitzant la ciutadania fent-nos pensar que ja està aturat. Jo mateix vaig pensar-ho inicialment quan vaig veure la suspensió. Per tant, és absolutament comprensible que la gent s’ho pensi i interpreti com una aturada el decret de suspensió del govern. Repeteixo, si no actuem, d’aquí un temps, ens tornaran a dir que no hi podien fer res i que s’obre.

CIU hi estem compromesos i donarem suport a la plataforma popular, si va endavant. Serem al seu costat i convidem a la resta de forces polítiques de la Ciutat a fer el mateix.

Hi ha eines jurídiques suficients com per fer-ho. Si l’actual govern insisteix a negar l’evidència i a fer-se enrere per els motius que hem exposat, l'experiència de l’Amadeu ens ha deixat molt clar que el MEGAPROSTÍBUL s’obrirà. Llavors, tancar-lo, costarà molt més.

Reconèixer que han badat és el primer pas, però desprès s’ha d’assumir responsabilitats i lluitar-hi de veritat. Mentre no s’assumeixin aquests responsabilitats polítiques que vam demanar dilluns i al front del procés hi hagi les mateixes persones que durant 7 mesos hi ha treballat, amb ocultisme i celeritat, per donar la llicència que el promotor ja té a les seves mans (no ho oblidem) i ens ha estat mentint durant una setmana dient que no hi podia fer res, aquesta gesticulació de la suspensió no ens mereix credibilitat.

Si el senyor Baron ho vol aturar de veritat, sap perfectament el que ha de fer i ens tindrà al seu costat.

Us facilito la presentació que vam projectar ahir.

View more presentations from CiU Mataró.