9/2/10

Josep Puig i Cadafalch, mataroní universal

Ja tenim editat el vídeo, encara que una mica tard, de la conferència del passat 23 de desembre de 2009 a la Sala d'exposicions del Museu Arxiu Santa Maria, que anava a càrrec dels historiadors Ramon Reixhach, Manuel Cusachs, Clara Masariera i Joan Santacana.

Ma Àngels Mas, impulsora de la comissió "Salvem la seva casa natal" i membre del Moviment Educatiu del Maresme, va triar que fós el 23 de desembre pels següents motius, coincidia amb l'aniversari de la mort de l'il.lustre mataroní, lliuraria a l'Ajuntament el plec amb més de 800 signatures recollides i més de 30 adhesions per la recuperació de la casa natal Puig i Cadafalch per la ciutat i posteriorment acabarien amb la conferència anunciada anteriorment.

La conferència tractava sobre l'arquitecte en els seus vessants com a arqueòlog, crític d'art i polític, tot reinvindicant també la conservació de la seva casa natal per destinar-la a Centre de difusió de la seva persona i la seva obra.

És una llàstima que no trobem la fòrmula en moments tant díficil com els d'ara. L'any 2007 quan CiU va fer la proposta de convertir en Museu la casa on va néixer Josep Puig i Cadafalch, el govern la va rebutjar.

Ara només cal esperar que el Govern escolti els desitjos dels ciutadans.

Us animo a escoltar tota la conferència, és molt interessant.