27/1/12

25 anys de la Gemandat de Jesús Captiu i Ntra. Sra. Dels Dolors


Amb una sala d’actes plena de gom a gom hem celebrat avui el 25è aniversari de la Gemandat de Jesús Captiu i Ntra. Sra. Dels Dolors. Entitat que va néixer l’any 1986, gràcies a la represa de les processons de Setmana Santa que actualment està molt arrelada a Mataró.

Entre d’altres personalitats hi havia en Josep Ibern, president de la Caixa Laietana, Mn. Segimon Garcia, rector de la parròquia de Santa Maria i Sant Josep, Jaume Castell, fundador i director de la mateixa Germandat i Jesús Moya, germà major de la Germandat. També hem pogut visionar un vídeo record de la trajectòria de la Germandat, a càrrec de Manuel Riera.

He tingut l’honor de fer la cloenda de l’acte davant d’una confraria que al llarg d’aquests 25 anys ha sabut arreplegar adeptes. D’aquí el gran nombre de socis que té, uns moguts per la tradició, pel barri, per les famílies (passant de pares a fills). Destaco de la seva filosofia la importància de trobar un centre social, un punt de trobada per conviure en un espai tanta gent.  I valoro entre d’altres accions com promouen els valors de la companyia.

També els felicito per la seva implicació amb la Basílica de Santa Maria, amb l’organització de la Beatificació del Dr. Samsó i amb Càritas, ajudant a descarregar els camions de menjar.