16/1/12

Situació difícil però ens en sortirem! (Audiència Pública presentació PAM i Pressupost 2012)











Els exercicis de transparència son molt sans, ens ajuden a millorar i esdevenen una fantàstica oportunitat per acostar el govern a la ciutadania. I aquest exercici l'hem pogut fer aquest vespre al Centre Cívic del Pla d'en Boet durant l'Audència Pública del Pressupost 2012 i el Programa d'Actuació Municipal (PAM). Hi he assistit acompanyat de tots els regidors de CIU que han respòs amb solvència les preguntes, dubtes i qüestions de la vuitantena de persones que ens han acompanyat.

La situació és molt complexe i com he dit en començar, probablement aquest serà l'any més complicat de la història recent de la ciutat. El pressupost -molt ajustat- sumat al nou decret de l'executiu espanyol que ens impedeix assolir una ràtio d'endeutament superior al 75% ens obliguen a prioritzar i a destinar els comptes a les inversions vitals i imprescindibles -sobretot per les partides de benestar social i les persones en risc d'exclusió social-. A banda, l'Ajuntament té pendents pagaments per part de la Generalitat en matèria d'educació -que s'haurien de destinar a les escoles bressol i a l'Escola Municipal de Música-.

La realitat és crua i no la podem defugir i és en aquests moments que cal ser responsables perquè, només així, ens en podrem sortir. Això significa per exemple, arribar allà on no arriba l'Ajuntament, reduir deixalles, mimar les instal.lacions públiques, cuidar els parcs i educar amb civisme.

Us adjunto la notícia publicada al web de CIU i que podeu consultar en aquest enllaç.