20/1/12

Reunió entre el govern i els representants de CIU al consistori





Aquesta tarda hem celebrat la trobada plenària amb els representants de CIU als consells de participació, organismes autònoms i empreses municipals. Una reunió informativa que ens ha servit per posar-nos al dia i carregar piles per continuar tirant la ciutat endavant. Us adjunto la notícia que hem publicat al web de CIU i que també podeu llegir a continuació:

Reunió informativa entre el govern i els representants de CIU al consistori
L’Alcalde i president de la federació nacionalista, Joan Mora, exposa l’estat dels comptes i anima els assistents a treballar plegats per tirar la ciutat endavant. Una vintena de representants als consells de participació, organismes autònoms i empreses municipals participen de la trobada plenària per revisar l’actualitat política municipal.

La situació econòmica de l’Ajuntament de Mataró, l’aprovació definitiva del pressupost i els projectes de futur van centrar la trobada plenària dels representants de CIU celebrada el passat divendres 20 de gener a la Sala dels Lleons del consistori. Durant un extensa i complerta exposició inicial, l’Alcalde i president de CIU-Mataró, Joan Mora va repassar la feina feta per la federació nacionalista al capdavant del consistori mataroní i els acords aconseguits amb les diferents forces polítiques gràcies al tarannà i la voluntat de diàleg del govern. Mora va emfatitzar de nou en la necessitat d’aconseguir un Pacte de Ciutat on totes els partits, especialment PSC i PP hi siguin presents: “perquè només sumant esforços ens en sortirem”, va expressar.

A un mes vista per l’aprovació final dels pressupost –previst pel 20 de febrer- i després de l’Audiència Pública de presentació dels comptes pel 2012 i el Pla d’Actuació Municipal, l’Alcalde va recordar que el consistori es troba en una situació d’ofec permanent agreujada pel darrer decret de l’estat espanyol que no permetrà l’Ajuntament endeutar-se amb els 11 milions d’euros contemplats al pressupost. En aquest sentit, va explicar, només es podran fer les inversions indispensables pensant en tot moment en “les persones més vulnerables i els milers de famílies que es troben a l’atur”. Per això, una de les prioritats del govern contemplada al pressupost és augmentar la partida de promoció econòmica així com la de benestar social.

Ajustaments necessaris

Tant els assistents a la trobada com els diferents representants del govern van coincidir en la necessitat d’explicar i comunicar el sentit inevitable dels diferents ajustaments pressupostaris als quals ha hagut de fer front el consistori mataroní, pendent encara de pagaments importants per part de la Generalitat (com els que s’han de destinar a l’Escola Municipal de Música o a les Escoles Bressol) i pendent també de l’aprovació del pressupost dels governs català i espanyol.

Entendre els ajustaments és també apel·lar a la responsabilitat del ciutadà perquè arribi allà on l’Ajuntament no pot arribar. Apostar pel civisme, l’educació, la neteja dels carrers, el reciclatge o el manteniment del mobiliari públic és també apostar per l’estalvi comú. Assistents i membres del govern van acordar per fer front comú en aquesta tasca i evitar despeses innecessàries.

Regidors compromesos

Conscients que el vaixell no pot anar a velocitat de creuer i que caldrà estrènyer-se el cinturó, diferents membres del govern, com la regidora Núria Calpe, Montserrat Rodríguez, Miquel Rey o Quim Fernàndez van explicar les mesures preses en les corresponents àrees per rebaixar totes aquelles despeses que puguin considerar-se innecessàries. Destaca la recollida de voluminosos (servei que s’ha reformulat i que permetrà un estalvi de 200 mil euros); el canvi de part de l’enllumenat públic o la neteja dels mercats, que es farà de manera més ràpida i eficient.

Els regidors van demanar la col·laboració dels assistents a la trobada i van agrair qualsevol aportació que pugui ajudar a una gestió més eficaç dels recursos.