13/4/14

Bon Sant Jordi 2014


... i la princesa es va mirar el seu cavaller, el que ella havia triat, un Sant Jordi desproveït de tota arma, i va acceptar la rosa que li oferia. Una flor amb els pètals amarats de valors com l’esforç, la solidaritat, la identitat, la justícia, la constància...

La nostra princesa comparteix amb el seu cavaller el bon gust per la bellesa més simple, la d’una senzilla flor, i per l’art de la paraula, que esdevé escriptura, que esdevé lectura, que esdevé sentiment o coneixement. El mateix que assaboria i transmetia el poeta, l’autor teatral, l’historiador i el promotor cultural, Esteve Albert; el mateix que escrivia en occità el Premi Nobel de Literatura Frederic Mistral.

Aquesta princesa que sap el que vol, no dubta a pujar al cavall majestuós del seu Sant Jordi per a creuar rials i rieres, pujar muntanyes i desafiar l’aigua de mar del mes d’abril. Amb l’arma més imbatible que existeix, la més poderosa i immortal, la paraula, marxen plegats a cercar el Drac que té atemorit al seu poble. La valenta i bonica princesa sap que per alliberar la seva gent ha d’unir el seu esforç a l’esforç del seu cavaller. Sense llances, només amb la raó dels que tenen raó; amb la paraula dels que tenen veu, i les lletres dels que escriuen clar. Contra aquesta munició no hi ha cap Drac que s’hi pugui resistir.

Fem de la paraula, el llibre i la rosa l’estendard d’aquest Sant Jordi!