20/4/14

Il·lusió i alegria

Quan per l’horitzó treu el cap la festa del barri de Via Europa-Nou Parc Central és el senyal que el bon temps es comença a instal·lar al nostre paisatge més immediat -amb l’objectiu no sempre realitzable de quedar-s’hi-. També significa que el calendari festiu de la ciutat inicia un nou cicle. El barri més novell de la ciutat es descara -com es descaren els més joves que reclamen un espai propi- per donar el tret de sortida al programa de festes que s’han de fer a Mataró, i que no s’acabaran fins al mes de setembre.

La il·lusió és un bon punt de partida per superar tots els obstacles. Serveix per fer front als problemes del dia a dia de la nostra història particular, però també serveix per liderar una festa com la de Via Europa-Nou Parc Central. I la conseqüència última de les coses que es fan amb il·lusió, i a més surten bé, és l’alegria. Aquest és l’estat d’ànim òptim: alegria perquè el nostre projecte personal o professional surt tal com havíem imaginat, o alegria perquè el projecte col·lectiu assoleix les fites proposades. Tirar endavant una festa com la de Via Europa-Nou Parc Central és un projecte col·lectiu que surt bé, es fa amb il·lusió i genera alegria i satisfacció.

Tretze edicions de la festa és sinònim de constància, esforç, treball, dedicació, cooperació i solidaritat. No són només paraules, són mots que defineixen valors. Els valors són aquell conjunt d’actituds que ens serveixen per fer front a qualsevol iniciativa que ens proposem; que ens permeten realitzar-les; que ens donen forces per superar els mals moments i, sobretot, que ens ajuden a considerar que el treball dels altres és igual de valuós que el nostre. Els valors, en definitiva, ens aporten aquell plus de respecte i consideració que ens fa ser persones.

Tot això ho podem trobar, també, al treball veïnal. Dedicar hores de lleure per millorar l’entorn on es viu, procurar pel progressiu benestar dels nostres conciutadans o negociar per evitar injustícies, és treballar amb valors. I compartir espai, festa i caliu humà és treballar per la cohesió, un dels valors més anhelats.

Deia que la il·lusió ben entesa ens porta alegria. Ara, toca viure amb il·lusió i alegria la festa de Via Europa-Nou Parc Central. Ara cal sortir al carrer gaudir i compartir.

Moltes felicitats!

(Aquest escrit surt al programa de les festes de Via Europa-Nou Parc Central)