23/5/14

El 25 M, omplim les urnes


Aquest proper diumenge tenim una cita a les urnes per escollir els nostres representants al Parlament Europeu. És una cita important, i encara que això pugui semblar un tòpic que es repeteix cada vegada que hi eleccions, el cert és que aquests comicis arriben en un moment històric d’especial transcendència pel futur de Catalunya.

Aquest 25 de Maig serà l’única vegada que podrem anar a les urnes abans de la Consulta del 9 de novembre. Hem d’aprofitar l’ocasió per aixecar la nostra veu i enviar un missatge clar i rotund a Europa. Perquè és a Europa on el nostre projecte nacional trobarà els seus aliats. I cal que la voluntat dels catalans, de tot un poble, s’expressi de forma contundent.

El passat 11 de setembre vam omplir els carrers de forma multitudinària amb la Via Catalana. El mateix esperit cívic i l’entusiasme que ens va impulsar llavors ens hauria d’empènyer aquest diumenge a omplir les urnes. Necessitem una elevada participació per legitimar el nostre projecte de nació, perquè Europa i el món entenguin que la nostra voluntat és ferma.

I m’atreveixo a demanar una cosa més: el suport per als partits que, com CiU, s’han arremangat per fer possible la consulta que ens ha de definir com a nació catalana, sòlida i de futur. El president Mas ha donat la cara i lidera aquest procés que, com sabeu, és ple d’entrebancs i dificultats. Ara necessita que els catalans, i els mataronins, l’ajudem amb un gest ben clar. Donem suport a CiU i al nostre candidat, en Ramon Tremosa, perquè pugui fer arribar la veu d’un poble allà on ens sabran escoltar.

Hem d’aconseguir és que aquest 25 de maig, quan Europa miri els resultats electorals, vegi que a una nació petita com la nostra li interessa Europa més que a ningú. Perquè Europa serà la nostra única sortida.


Diumenge, ens veiem a les urnes.