3/9/11

Òmnium Cultural Mataró, 40 anys




Com cada primer cap de setmana de setembre avui havia d’haver pujat El Canigó amb la colla Quin País. El mal temps però no ens ho ha permès i he aprofitat per passar dos dies en contacte amb els mataronins, la seva gent i algunes de les moltes activitats organitzades per veïns i associacions.

Aquesta tarda, per exemple, he tret el nas als actes celebrats a la Plaça Santa Anna amb motiu dels 40 anys d’Òmnium Cultural a Mataró. Primer hi ha hagut espectacle infantil i xocolatada, i cap el vespre, l’animació dels Xarop de Canya.

Quin privilegi haver arribat als 40 anys i quin privilegi comptar amb entitats com Òmnium a la nostra ciutat. Des dels anys seixanta Òmnium Cultural Mataró treballa contribuint a la normalització lingüística; donant classes de català i promocionant la cultura del país. La primera delegació va aparèixer gràcies a la voluntat de qui havia estat alcalde de Mataró, Jaume Llavina, i d’altres mataronins que van aconseguir un local als baixos de la casa Coll i Regàs (c/ Argentona) cedit per la Caixa d’Estalvis Laietana. Des d’aleshores amb constància, perseverança i esforç s’ha aconseguit crear una entitat consolidada, que avui compta amb més de 1.600 socis a la comarca, i dues seccions més a banda de la que tenim a la nostra capital.