18/2/12

La tradició gitana s’ha consolidat! (Ball de Gitanes a la Plaça Santa Anna)









Com en les grans ocasions i amb una Plaça Santa Anna plena de gom a gom aquest migdia hem tornat a gaudir del ja tradicional Ball de Gitanes de Mataró, un nou element carnestoltenc de la ciutat, que des del 2010 l’Eva Ribas i tota la colla de l’Associació cultural d’esbarjo Mestres del Gai Saber han fet renéixer convertint-la en un element festiu de primer nivell.

El ball de gitanes va arribar a la capital del Maresme al segle XIX, provinent del Vallès amb la voluntat de crear un ball social en una època de l’any festiva, que es mantingués al marge d’aquells organitzats en convencions religioses. A Mataró, després de caure en l’oblit durant 90 anys, l’hem recuperat de manera moderna i adaptada als nous temps. La festa, a banda de la música i el vestuari, es reforça amb els diablots i les velles, unes figures que fan mofa d’allò que ha passat durant l’any amb un toc d’humor subtil i enginyós.

Com ja em va passar l’any passat, enguany no me n’he pogut estar de sortir a ballar, amb més estil o menys, però passant-m’ho d’allò millor!

Gràcies Eva i tota la colla per tot l’esforç un any més!