30/12/11

Balanç de l’any 2011



Us adjunto les notes de premsa de les entrevistes fetes a M1tV i Mataró Ràdio en relació al balanç d’aquest 2011 i que també podeu trobar al web de CIU-Mataró. Cliqueu aquí si voleu llegir la notícia de Mataró Ràdio, i en aquest enllaç, si voleu llegir la de M1TV

"El 2012 ens ha de portar el Pacte de Ciutat"

L’Alcalde i president de CIU-Mataró, Joan Mora, referma la seva voluntat d’unir les forces polítiques del consistori per ajudar la ciutat a sortir de la crisi. Per Mora és la resposta al diàleg que els votants li van demanar les passades eleccions municipals.

“El 2012 ens ha de portar el pacte de ciutat!”. Aquest ha estat el màxim desig expressat per l’Alcalde i president de CIU-Mataró, Joan Mora, per aquest any que comença i que ha servit per tancar l’entrevista de balanç del 2011, emesa el passat 30 de desembre a Mataró Ràdio i presentada per la cap d’informatius de l’emissora, Elisabet Solsona.

Després de mig any al capdavant del govern de la ciutat, Mora ha reiterat la voluntat del consistori de sumar tantes veus com sigui possible per rebaixar el 21% d’atur de la capital del Maresme, xifra que significa 14 mil mataronins sense feina, 6 mil dels quals sense cap tipus de prestació: “Aquestes dades només ens han de portar al diàleg i al consens i aquest ha estat el nostre objectiu des que vam assolir el govern”, ha expressat.

Amb aquest esperit l’Alcalde ha explicat els motius del document signat amb el PP el passat mes de juliol, i l’aprovació final de les ordenances amb el suport dels socialistes en el Ple extraordinari del passat 23 de desembre: “L’acord signat amb els populars no excloïa, de cap manera, la resta de partits. Ells van possibilitar el canvi a la ciutat i per això els estic profundament agraït. Però amb ells només sumem 13 regidors i d’aquesta manera no es poden aprovar uns pressupostos”, ha expressat.

La capacitat de diàleg i el treball intern durant aquests mesos han donat els seus fruits amb l’acord de voluntats signat amb el PSC gràcies al qual s’han aprovat les ordenances per aquest 2012: “L’aritmètica de la ciutat necessita que PP i PSC treballin junts per Mataró perquè un govern en minoria requereix del suport de la resta de forces dins la sala de Plens”, ha insistit. Per Mora, el canvi d’actitud de Joan Antoni Baron és el resultat del tarannà del nou govern de CIU, que espera podrà comptar de nou amb el suport dels populars.

Pel que fa a l’arribada del Corte Inglés, que es preveu pugui obrir les portes l’any 2014, Mora ha recordat la necessitat d’assolir la confiança necessària dels petits empresaris dels entorns de l’operador comercial per poder dinamitzar econòmicament la zona. “Cal anar treballant colze a colze amb tots els agents perquè quan s’inauguri el centre comercial la resta de la ciutat també hi guanyi”, ha dit. Durant els propers mesos “caldria tenir en marxa les obres tot i que potser no es visualitzaran del tot perquè primer s’ha de fer molta feina sota terra”.

El president de CIU-Mataró també s’ha referit al futur de PUMSA, el qual necessita un redimensionament i una reestructuració perquè el seu deute està ofegant les finances de l’Ajuntament. Mora ha reiterat que s’està negociant amb els treballadors perquè ningú es quedi sense feina.

Pel que fa a m1tv i a la retallada d’un 30% de les aportacions dels municipis que formen part del Consorci Digital Mataró-Maresme assegura que es tracta d'un "ajust pressupostari forçat per les circumstàncies i amb la voluntat que els Ajuntaments consorciats puguin fer front als pagaments i no donar-se de baixa".

"Per crear ocupació cal generar complicitats i il•lusió"
L’Alcalde i president de CIU, Joan Mora, defensa que amb el tarannà del nou govern de Mataró la ciutat serà capaç de fer front a la crisi econòmica. Per Mora cal diàleg entre les forces polítiques; una administració àgil i eficaç; i una ciutadania disposada a fer l’esforç d’estrènyer-se el cinturó.

“Per aconseguir moure l’economia i crear llocs de treball hem de teixir complicitats i generar il•lusió treballant directament amb aquells projectes que mouen feina”. Aquest és l’esperit de l’Alcalde i president de CIU, Joan Mora, alhora de fer front a la crisi econòmica i a una taxa d’atur que a Mataró se situa en un 21% -és a dir- 14 mil persones que no tenen feina a la ciutat. Una voluntat que va transmetre el passat dia 30 de desembre a l’espai l’Entrevista d’M1TV, dirigit i presentat pel periodista Pep Andreu.

L’arribada del Corte Inglés, que es preveu obri les portes la tardor del 2014, és l’exemple més visible del tarannà del nou consistori de la federació nacionalista qui confia arrossegarà beneficis a tot el teixit empresarial i comercial de la ciutat. Per Mora el nou operador ha de generar llocs de treball dins i fora del centre comercial gràcies a la dinamització dels carrers del seu entorn. Per aconseguir-ho cal teixir complicitats i confiança amb els comerciants una actitud que, segons ha recordat, no s’havia donat en l’anterior govern socialista: “Aprovar uns entorns Biada amb el 100% de propietaris en contra vol dir que les grues no poden entrar a treballar. Cal dividir els entorns en polígons més petits per tal que els empresaris inverteixin i es puguin iniciar les obres”. I és que l’aposta per una administració “business friendly” àgil i capaç de resoldre problemes amb celeritat ha permès que aquest 2012 es puguin iniciar les obres de l’edifici, que una vegada acabat, es preveu generarà més d’un miler de llocs de treball a la ciutat i l’atracció de centenars de visitants de la comarca.

L’aportació econòmica del Corte Inglés, que serà de 20 milions d’euros, no resoldrà però un dels principals cavalls de batalla de l’Administració municipal: el deute de 150 milions que arrossega PUMSA. Per Mora les pèrdues econòmiques anuals de la companyia són “inassumibles” fet que ha portat a plantejar un redimensionament de la plantilla intentant que les famílies en surtin el menys perjudicades possible. En aquest sentit ha plantejat la possibilitat que part dels treballadors puguin recolocar-se al mateix Ajuntament o bé a la nova biblioteca Antoni Comas possibilitat que necessita de “l’entesa amb els sindicats i d’un procés negociador que estem treballant”, ha expressat.

Pel que fa als pressupostos, que es preveu s’aprovin inicialment amb el suport del PSC al Ple del 4 de gener, Mora ha lamentat que es plantegin uns comptes limitats i ha demanat esforç i responsabilitat a la ciutadania perquè la ciutat no se’n ressenti. Davant una pujada de l’IBI per imperatiu legal del 32% l’Alcalde ha recordat que “s’ajudarà de manera simbòlica a les famílies que més ho patiran”.

L’Alcalde ha dedicat la darrera part de la conversa a parlar d’acords recordant, de nou, la voluntat d’arribar a un gran Pacte de Ciutat, amb la suma de totes les forces del consistori, entre els quals PSC i PP: “El dia que ens n’adonem que això és necessari ens en sortirem”, ha expressat. Aquest, ha reiterat, és el desig que com Alcalde ja ha escrit a la particular carta als Reis.