24/10/07

DESFET DE TEMPS ! EL SECRETARI ENS HA TORNAT A DONAR LA RAÓ

NO RECORDEM QUE MAI S’HAGI HAGUT DE REPETIR UNA COMISIÓ INFORMATIVA ...

Dimarts que ve, Convergència i Unió, igual que la resta de grups, haurem de posicionar-nos sobre el que és, probablement, el tema més transcendental de l’any: el Pressupost.

Ja he comentat que és un desfet de temps per tot el que està significant d’endarreriment, pantomima de participació, etc. La darrera és que, a petició nostra –perquè ja n’hi ha prou de que ens prenguin el pel- s’haurà de repetir la Comissió Informativa de dimarts passat en que s’havia d’aprovar el Pressupost per anar al Ple. S’haurà de repetir perquè si ja és just revisar la documentació amb 2 dies, ni això ens han donat. El secretari ens ha tornat a donar la raó i ha fet repetir la comissió que, ara, es celebrarà el proper divendres.

Des de CIU sempre ens hem queixat de com tracta el tripartit municipal a l’oposició, però és que com més malament ho fan pitjor ens tracten. Quan discutim en el grup sobre si hem de procurar aconseguir les coses parlant-hi i explicant-los que ens fan anar malament, sempre acabem veient que portem 30 anys així i que ja no tenen cap respecte pels companys regidors que som nosaltres. A l’oposició ni aigua –deuen pensar- i això vol dir que s’hi val tot. En aquest cas, que la documentació més important ens la donen tard, fraccionada i ara, incomplint fins i tot el ROM.

Quan demanem el pressupost en format “treballable” (p.e. full de càlcul) ens diuen que ui ... que el programa no els ho permet ... que és molt difícil .. etc. I així, ens ho donen en paper o .PDF en mil i un tipus de lletra i documents. Hi ha documentació amb un tipus de lletra tant petita que és inhumà focalitzar-hi la vista més d’uns segons.

Senyors del govern: això no és política ! Això és la degeneració del sistema i a l’Ajuntament hi ha hagut moltes èpoques en que les coses es feien millor. Si ho fan expressament, facin allò que se’n deia examen de consciència i si és que no en saben més, deixin fer als funcionaris que ells sí que saben el que s’ha de fer i com.

Si es pensen que així fan avorrir o cremar a l’oposició van malament. El nostre Grup ja els coneix i no ho aconseguiran. Nosaltres tenim la consciència tranquil·la. I vostès ?

Sempre m’he regit per allò de que no vull pels altres el que no voldria per mi. Pensin-hi un moment i veuran com no els agradaria estar a l’altre costat.