18/10/07

Un dijous complert


VISITA A LA OUTSOURCING SUMMIT

Al matí hem estat a la 2a Outsourcing Summit 2007 al Shanghai Pudong Software Park .

Mira que en son de formals eh !! Valoren el protocol d’una manera estricta i son prou tolerants amb els occidentals (tot i que val la pena fer-se als seus costums) però no em deixa de sorprendre el fet de que tot va perfecte i tothom sap el que te de fer. Van per feina ! Era una fira dedicada totalment a l’outsourcing. En definitiva es tracta de vendre hores home dels 4.500.000 d’enginyers que surten cada any de les Universitats xineses. ÉS una ma d’obra ben preparada i amb ganes de mossegar. Hi ha força empreses d’occident que ja son allà encarregant-los projectes o bé desenvolupant parts dels productes que avui utilitzem a occident. El tema no és gens senzill perquè la barrera cultural és important però, de mica en mica, tothom n’anirà aprenent.


LA MILLOR TERTÚLIA DIGITAL

La d’avui ha estat super-bé ! El temps ha passat volant.

Cito textualment la crònica de Dossier tecnològic:
La Tertulia Digital Shanghai que hoy a las 7 de la tarde en la segunda planta del Gran Hyatt he tenido el placer de moderar ha acabado como el año pasado con aplausos y vuelta al ruedo.
Los ponentes de excepción: Eliseo Sánchez Trasobares un auténtico peso pesado de Telefónica, actualmente co-CEO de China NetCom se ha desplazado expresamente desde Pekín para admirarnos con su experiencia y con su fervor por todo lo relacionado con la idiosincrasia y modo de ser y pensar del pueblo chino. Joan Carbó, Director de Applus China ha entrado en el complejo mundo de la certificación y su manera de entenderse aquí, Juan Isasa, SubDirector de INDRA ha entrado en detalle en el mundo del software y sus especiales características en Asia, Tomás Casas un auténtico emprendedor que aterrizó en China en solitario, es actualmente CEO y propietario de una importante empresa con sede en Shanghai y sucursales en todo el continente. Y para cerrar el reparto, Pablo Fano, Jefe del departamento de Bienes de Equipo de la Oficina Comercial de España, el más joven y un auténtico conocedor de China y sobretodo de la manera en que los españoles abordamos este nuevo Mundo. Fuera de concurso José Álvarez, corresponsal de la agencia EFE ha cubierto el acto y nos ha asegurado que mañana en España tendrán noticia de nosotros.

Per la meva banda, els he fet tantes preguntes com he pogut fins que en Tomàs m’ha parat. Evidentment, després he continuat empaitant-los al dinner-net. D’alguna manera hem clarificat idees sobre el País i les formes de fer que durant tot el viatge hem anat vient però que, fins que algú no t’ho expressa amb contundència, no ho acabes d’interioritzar.


ALTRE COP LES TRES DE LA MATINADA

No se com m’ho faig però ja se m’han fet les 3 altre cop.
Entre la Tertúlia, el dinner-networking i les copes networking al 88è, se m’han fet les dues i com que soc tant dolent fent maletes (no n’aprendré mai perquè no m’agrada gens –tot i que sempre me la faig jo-) m’ha passat l’estona sense adonar-me’n. He trigat mitja hora en comprovar la maleta i fer que no passés dels 20Kg per no pagar sobrepès. Sembla que no sigui res però he fet dues bosses amb catàlegs i que fan 7Kg.

Que de què són ? doncs informació (99,9% en xinès) que vull portar cap a casa per, juntament amb el munt de fotos i vídeos que tinc, fer una llarga sessió amb tota l’empresa per explicar-los el que he vist i sentit, el gran potencial de Xina però –i aquí anava – també la gran dificultat que significa el no entendre res de res. Els caràcters xinesos son indesxifrables per a mi. Amb aquests dies només soc capaç de reconèixer els que indiquen la sortida.

És a dir, que amb l’anglès (sense no cal que hi vagis) no n’hi ha prou. Vaja! que per moure’s en l’ambient occidentalitzat es pot fer en anglès (o xinglish) però per anar bé, ens cal la llengua local (que son també moltes ...)