18/11/09

Visita a l’EuroParl de Brussel·les.













Si quatre de cada cinc lleis que es fan als nostres Parlaments són conseqüència de transposar directives que es fan aquí, deu ser que aquí està el veritable poder d’Europa.

La sensació però, és que estem davant d’una estructura immensa i que funciona a nivell d’homogeneïtzar les regulacions dels Estats de la Unió però que encara estem lluny de que esdevingui un veritable poder polític unitari. Demà, precisament, s’ha d’elegir el nou President responsable d’Exteriors de la Unió i, a nosaltres ens sembla una cosa ben llunyana perquè se’n parla poc. Ahir, la guia ens va dir que seria en Rompuy (primer ministre Belga). Veurem.

A primera hora ja ens hem traslladat al parlament on ens han explicat el seu funcionament. Primer en una sala annexa i després, directament, a la sala de sessions.

En acabar, me traslladat a l’aeroport de Charleroi per tornar a Mataró i poder assistir a la Nit amb visió. Encara he tingut temps d’aprofitar més de tres horetes al despatx abans d’anar-hi. Quin vici de feina !

Amb el viatge, hem completat un cicle que va començar amb la campanya a les Europees del mes de Juny. Tot plegat sembla que faci quatre dies que començàvem i acabàvem la campanya.