3/12/09

"Política i valors" de Daniel Ortiz i Debat a TVM "La Constitució i l'Estatut"



Ahir va ser una tarda completa. Primer vaig ser a la presentació del nou volum de la col.lecció Observatori dels Valors, amb el llibre Política i valors. Com restaurar la grandesa de la política".

A l'acte van participar la Maria Coll, codirectora de la revista Valors, l'Àngel Castiñeira, director de la Col.lecció dels Valors, Carles Duarte, director de la Fundació LLuís Carulla i en Daniel Ortiz, autor del llibre Política i Valors.


Es va comentar que existia un ventall molt variat de perfils, dels babaus, als ingenus i els que van a la seva, i que a nivell polític, tenint en compte que actualment està molt castigat, sort hi havia que una gran part tenia noves motivacions, més il.lusions i això era d'una grandesa extrema. Una de les mesures que apuntava el llibre era la limitació del mandat en el temps, que seria saludable i impulsaria la renovació constant. He sortit de l’acte amb un esperit renovat.

Posteriorment, he anat a Televisió de Mataró, estava convidat al programa Pantalla Oberta, que modera en Pep Andreu, i que tractava de “La Constitució i l’Estatut”. Hi havia la representació de tots els partits polítics. El debat ha estat tranquil, tot i que era un tema complex. Totes les forces polítiques hauríem d’arribar a un consens igual que han fet les 12 editorials referent a l’Estatut i també ser capaços tots plegats d’escoltar la ciutadania i actuar en consciència.