26/2/12

Lliurament de premis del 83è concurs públic de pessebres de Mataró








Aquest matí, a quarts d’onze he anat a la Sala Cabanyes al Lliurament de Premis del 83è concurs públic de pessebres de Mataró.

Estic molt content de que, a Mataró, també siguem líders en aquesta tradició i de tenir tanta afició.  NO es fan 83 anys tant fàcilment i és extraordinari veure a tants nens i nenes que acompanyats pels seus pares, continuen aquesta tradició tant familiar.

M’han fet recordar com, per mi, pessebre i família és gairebé una mateixa cosa.  De petit, a casa, fer el pessebre era tota una aventura familiar. Des d’anar a buscar la molsa, el suro, el bruc, la sorra a la platja, etc. Fins al fet de fer-lo tots junts, o com cantar-hi nadales mentre fèiem “cagar el tió”, o com passar-hi estones fent el Nadal en família ...

Avui, tot és més ràpid, potser perquè els rellotges van més de pressa o potser perquè nosaltres no sabem gaudir d’aquests petits plaers tant instructius a nivell de valors familiars.

Els pessebristes de Mataró, amb tanta història al darrera, han donat i poden donar molt de sí.  Si aquests nens i nenes s’afegeixen a la tradició i se sumen a la associació, Mataró continuarà essent el referent que ja és , avui, a Catalunya en aquest àmbit.

No perdem les nostres coses!  Si no ... qui ens farà el magnífic pessebre que tenim cada any a l’Ajuntament?   Ells el fan amb molt de gust i de forma voluntària.    És tradició també, que la Ciutat els  lliuri una figura cada any i així van ampliant-ne la col·lecció per tal de que les futures generacions en puguin continuar gaudint.

Gràcies pessebristes!