20/8/12

Trànsit Dansa homenatja Carmen Amaya fins el 2 de setembre al Teatre Goya. Encara queden entrades, no us ho perdeu!


La companyia Trànsit Dansa, dirigida per la mataronina Maria Rovira, representa fins al setembre al Teatre Goya de Barcelona el seu particular homenatge a la bailaora Carmen Amaya. L’Institut Municipal d’Acció Cultural ha participat, gràcies a una subvenció demanda a la Diputació de Barcelona, en la producció de l’espectacle.

Trànsit Dansa ja s’havia acostat a la figura de Carmen Amaya amb l’obra “Somorrostro”, i ara fa un viatge coreogràfic per la seva trajectòria vital. L’any que ve tindrà lloc el centenari del naixement de la bailaora, i també es compliran 50 anys de la seva mort, al 1963, a la seva masia de Begur. Precisament, l’últim espectacle de Trànsit Dansa arrenca en la cambra on va morir la bailaora, per recorre després, de manera poètica, moment imaginats de la seva existència. “Ballant a la sorra” es va presentar el passat juliol al Festival Grec de Barcelona i es pot veure al Teatre Goya fins al 2 de setembre.

Trànsit Dansa i Mataró

La companyia Trànsit Dansa, molt vinculada a la ciutat, participa de forma habitual a les activitats de l’Aula de Teatre de l’Institut Municipal d’Acció Cultural i, fins i tot, alguns dels ballarins en són professors. El passat abril, el Teatre Monumental va acollir la seva anterior creació “Evangelium”.