11/11/10

Trobada amb l'Associació del Gimm a Mataró



Avui hem tingut una reunió amb l’Associació del Gimm, i el Sr. Miquel Guardiola, president de la mateixa, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda a tots els presents, i jo com a cap del Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Mataró, he presentat a Josep Lluís Cleries, una de les persones de referència a CiU quan es parla de temes de dependència.
Cleries va començar la intervenció deixant constància de la seva bona relació amb l’entitat que l’acollia i dient que per a CiU les polítiques socials no són qualsevol cosa, atès que representen el 63 % de les propostes del programa electoral amb que es presenta el proper dia 28 de novembre i, en el cas de formar govern, seran el 85 % del futur pressupost de la Generalitat de Catalunya.
Seguidament, el diputat de CiU va referir-se a l’anomenada, col·loquialment, “Llei de Dependència”, de la qual va dir que, amb ella, l’Estat ha trepitjat les competències de Catalunya i, a més, no ens ha donat els diners que la pròpia llei fixa. “Es va anunciar com una llei de serveis i s’ha convertit amb una llei de xecs”, va afirmar. Va dir també que, si governa després del 28 de novembre, CiU passarà de la dependència a la promoció de l’autonomia personal.
Responent a com ho farà CiU per fer aquest salt cap endavant en el camp de l’autonomia personal, Josep Lluís Cleries va dir que aprofitant que tenim les competències, es farà una regulació pròpia per Catalunya i que no per posar molts diners sempre s’encerta, que moltes vegades, el que cal és fer un vestit a mida per a cada persona, atès que les situacions són diferents.
Arribat aquest punt, entre els assistents, va sortir la preocupació pel sistema de pensions, al que el candidat de la Federació va respondre que, tot i que aquest és un tema que depèn de ‘Estat i en el qual hi treballen els seus companys al Congrés, CiU defensa que les valoracions per rebre una pensió cal que es facin en un termini raonable i no com ara, que en alguns casos han arribat als 22 mesos i un any és un temps habitual, a més, va dir, que els recursos han de ser de la persona, independentment de si viu sola, en família o en una residència. En aquest punt va recordar que, dels recursos obtinguts amb els bons que darrerament ha posat en circulació l’actual govern de la Generalitat, no es dedicarà res a polítiques socials, sinó que tot anirà a parar a despesa corrent, especialment a pagar sous, en molts casos de càrrecs innecessaris i que CiU suprimirà.
Altres diuen que per fer polítiques socials cal apujar els impostos, però Cleries opina que als ciutadans no se’ls pot “collar” més. CiU aplicarà austeritat a l’administració, treballarà per activar l’economia i concentrarà serveis per obtenir més recursos.
Abans de finalitzar la trobada, m'he ofert per servir d’interlocutor amb l’Ajuntament de Mataró. El Sr. Miquel Guardiola, per la seva banda, va reivindicar que el Centre de Dia, que està pendent a Mataró i que ha de gestionar el GIMM, sigui realitat el més aviat possible.
Per acabar, Josep Lluís Cleries va afirmar que la propera legislatura ha de ser la del diàleg i que “estiguem on estiguem, a partir del 29 de novembre ens trobaran per parlar de tots els temes”.