23/2/07

Tecnocampus Sí. Temples faraònics NO.

Avui hem posat la 1a pedra del futur parc tecnocampus.
A veure si m’explico bé ...

Sí a situar Mataró al mapa de Catalunya. Sí a tenir a Mataró un Parc Tecnològic. Sí a les dues torres per a empreses. Sí a l’auditori. Sí a més edificis per a empreses. Sí a un auditori més gran. Sí a un aparcament més gran. Sí a la incubadora tecnològica. Sí a millorar l’equipament, les instal.lacions i els mitjans de les nostres universitats actuals. Sí a trobar recolzament econòmic de la Generalitat per al dèficit econòmic que any rere any hem de sufragar des de l’Ajuntament. Sí a ser més valent en assegurar realment el futur de les nostres escoles universitàries. Sí a fer-ho ja.

No a gastar 21.731.697,84 euros de tots els mataronins en un projecte faraònic com la construcció d’un nou edifici universitari per a, en paraules de la Presidenta del TCM, tenir a l’any 2015 entre 1000 i 1200 alumnes, quan fa anys, només a l’edifici actual de la Politècnica (EUPMT) ja n’hi havia 1500 i a la del Maresme (EUM) més de 1000. No a gastar diners en carpes per fires al parc quan hi ha eleccions. No a dormir i deixar escapar a Microsoft. No a portar consellers a fer-se la foto sense que hi posin ni un euro.

Senyor Alcalde, Sra. Presidenta del TCM, com és que amb aquest estudi d’ocupació universitària s’atreveixen a fer aquesta inversió? Volen que se’ls recordi com als antics faraons? A Mataró ens fan falta múltiples equipaments. Vol dir que els 21,7 mil.lions no tindrien un destí millor. Els nostres estudiants caben igual on son ara i, caminant, són a menys de 15 minuts de les noves empreses. El que importa són les relacions entre els dos móns i això no ve d’uns metres.

Si ens fessin una mica de cas, només que ens escoltessin una mica, Mataró lluiria d’una altra manera.