16/2/07

TecnoCampus virtual i primera pedra

Avui hem tingut reunió de l’EPE del TCM (Entitat Pública Empresarial del Tecnocampus), que gestionarà i administrarà els espais de les futures instal·lacions del Parc Tecnològic. Aquesta reunió s’ha anat movent, per part del govern de la Ciutat, amb la mateixa agilitat amb la que es movien les seves agendes personals o la del Conseller que ha de venir a fer-se la foto. Això seria una anècdota si no fos perquè passa sovint i els que hem d’exercir el control de govern som humans i necessitem també organitzar-nos la vida. De tota manera qui mana, mana, i si a sobre es pensa que la política és això, doncs au, a aguantar mentre hi siguin.

A títol de detall, la reunió s’ha canviat quatre vegades de data o d’hora i la documentació ha arribat amb 48h d’anticipació tot i ser un dossier importantíssim en quan a volum i contingut. Apart d’aquest detall, també han “estrenat” format electrònic i l’han enviat, per primera vegada, en un format diferent als habituals. Sembla que cada dia n’aprenen alguna de nova per jugar al joc de les gimcanes. Així ens mantenen actius !

El dia anterior, vàrem acabar a les dues de la matinada d’estudiar la documentació i vaig haver de fer esforços d’imaginació optimista per creure-m’ho.

Bé, no puc parlar de continguts d’un Consell d’administració però sí que puc dir que, una vegada més, ens ensenyen la informació indispensable i, encara que faci una mica de riure, veus com en les poques hores que fa que t’han enviat la informació, sempre hi ha temes que han variat i, per tant, el que t’expliquen sempre ha sofert evolucions sobre el que tens. Repeteixo, no dono detalls per que no puc, però o és que s’improvisa o és que se’ns vol despistar. Clar que també podria ser que la Pilar Gonzàlez li encarrega tantes feines al Sr. Bonastre, cpa de l'Àrea de Serveis Centrals de l'Ajuntament i director de TecnoCampus, que, aquest, per més interès que hi posa, va just de temps. Tot plegat, per a ells són “detallets”.

Estic convençut que, divendres 23, ensenyarem a la premsa, tan a la local com a la que acompanyarà al conseller, molta més informació de caràcter audiovisual. Segur que també amb realitat virtual de cara a vendre el producte. A qui ? No se si, aquí, el Sr. Vilert, actual regidor d'Urbanisme, ens contestaria com en el plens, que això ho paguen els promotors i per tan no li costa “quartos” a l’Ajuntament. Aquí el promotor és l’Ajuntament i per tant son diners gastats en propaganda electoral i punt. En els altres casos, la meva sensació és que si ho paga el promotor, després no ho resta del seu marge sinó que va a més cost i, per tan, un preu de venda més elevat pel que ha de comprar. És inaudit com fan aquestes afirmacions i es queden tan “panchos”.

Repeteixo, en aquest cas, propaganda electoral per l’Alcalde i pel Conseller que, si no ens sorprèn –estarem expectants- vindrà a fer-se retratar sense que li hagi costat res. Recordo que quan CiU governava la Generalitat, els Consellers amb prou feines podien venir a Mataró si aportaven diners. Ara, sembla que ja no cal ni això.

De tot aquest sistema de funcionament, el que més m’entristeix és que no és bo per la Ciutat. Jo crec que si els temes s’expliquen i es parlen bé, les nostres idees poden complementar fàcilment a las del govern i ajudar a millorar els projectes. Això s’ha de fer en temps de planificació i no veig cap voluntat en aquesta línia. Això no hauria de ser.