6/1/09

Ens han fotut les cols ... :-(



;-))
Us anuncio que, fa un parell de nits, es va produir al barri de muntanya d’Arenys de Mar (ho dic només per en Molons) el robatori de més d’un centenar de cols.
Què menjarem ara? Eren per passar l’hivern ...
Es veu que no en van deixar ni una (literalment). No se sap si les responsables han estat les altres Cols o què ...
No ens ho podem prendre pas malament perquè reconec que jo, alguna vegada, havia anat a buscar naps. Al pare, ara jubilat, no li fa cap gràcia que li “fotin” les cols però s’ho pren amb resignació en virtut de la tradició.
Ara bé, tooooooteeesss? No fotem, un altre any prego que n’hi deixin alguna perquè, l’home, podria passar ..., que s’emprenyi i no en sembri més. I llavors què? Ni penjades ni bullides. Tururut per tots i totes.
Total, que visca la tradició napaire.


Postdata 1:
Amb el que no estic gens d’acord és amb el gamberrisme i les bromes de mal gust. Si es vol que les tradicions durin cal que es respectin i us ben juro que no n'hi ha hagut sempre.

Postdata 2:
I també cal que se sàpiga que cada vegada més, els pagesos de la zona, pateixen robatoris d’estris, material vari, i tot tipus de productes que sembren.

Postdata 3: ;-))
Potser estaria bé el col·lectiu napaire / col·laire reflexiones sobre la possibilitat de fer un homenatge al sofert individu de pagès que pateix les seves razzies.

Us linko fotos de l’amic arenyauta Xavi Salbanyà.