5/4/09

Passejada per les cinc sènies






Aquest matí, a quarts de deu, ens trobàvem amb la Carolina Soler per fer una passejada per les cinc sènies amb l’Oriol Bassa, David Farell i Francesc Navarro, tots ells autors d’una guia per a “Descobrir les cinc sènies” que van presentar divendres a Can Palauet.
Als organitzadors els ha sorprès la gent que hi havia tot i que, en el fons, per una ciutat de 120.000 habitants no érem tants. Cal dir però, que se’n havia de tenir ganes perquè avui és dia de Rams.
Estava molt ben organitzada, hem entrat a diferents cases de pagès, ens han ensenyat el funcionament de la mina, d’un pou amb la bomba de pistó (a l’hort de casa n’hi havia una ...), els diferents cultius d’horta, per en definitiva ajudar a conèixer millor un patrimoni natural immens que tenim al costat de la Ciutat.
Hem arribat fins al turó d’Onofre Arnau des d’on, com sabeu, hi ha una gran vista tot i estar només a 131m d’alçada. Des d’allà, hem pogut veure clarament l’impacte que tindria el traçat de la línia orbital si es fa tal i com està previst. Ja vaig avisar que s’acostaven turbulències per aquest fet. Des de CiU, després de reunir-nos amb diferents experts hem decidit sumar-nos a fer al·legacions al projecte.