5/1/10

Presumpció d'innocència i respecte a la Institució davant la querella del fiscal, a l’Alcalde de Mataró, pel tema de Can Fàbregas i de Caralt






Ahir, a la tarda, vaig rebre la trucada de l’Alcalde anunciant-nos que tenia una querella del fiscal contra ell. Em va comunicar, estrictament, el fet, i que es posicionarien.

En demanar-li la querella em va dir que no era al despatx i que ja me l’enviaria demà –avui- (a hores d’ara encara no ho han fet) i ens va remetre a la comissió informativa de dijous al matí on en donarien compte.

El més curiós és que, un quart més tard, ja em trucaven diferents periodistes per preguntar i, fins i tot, de Mataró Ràdio per demanar-nos el posicionament de CiU. Aquí el teniu.

És a dir, davant d’una cosa tant seriosa com aquesta, hi va haver la trucada –que agraeixo- però al cap d’un quart ja tenia la sensació de que, també en aquest cas tant greu, la premsa tenia tota la informació (vegeu-ne notícies a sote) i a nosaltres encara ens ho han d’enviar.

Com heu sentit a Mataró Ràdio, el nostre posicionament és clar de fer costat a l’Alcalde en la seva presumpció d’innocència i mantenir el més profund respecte per a la Institució que representa.

Tot i les discrepàncies polítiques, evidents, que hem mantingut sobre aquest tema hem de deixar que la justícia treballi i faci el que hagi de fer. Recordem que el fiscal actua pel seu compte i per tant, ningú controla aquest procés.

A partir d’ara, el jutge haurà de decidir si admet a tràmit la querella o no. Si ho fa, després s’instruirà el cas (revisarà el que cregui convenient) i si, finalment, estimés que hi ha indicis de delicte, ho portaria al jutjat penal o a l’Audiència, de la mateixa manera que si estimés que no hi ha res, doncs també quedaria mort.

Per tant, s’ha d’esperar i, com he dit abans, hem de preservar al màxim la Institució de l’Alcalde i actuar amb seny. Ja hi ha prou desprestigi a la política. No n’hi afegim !


Notícia EL PUNT. Notícia EL CAPGRÓS.