29/4/08

SILICON VALLEY I TERTÚLIA DIGITAL A SAN FRANCISCO





















VISITES AL SILICON
Avui ha començat, de fet, el Pont i a dos quarts de nou, puntuals, érem tots a la porta de l’hotel per pujar als dos autobusos que ens havien de portar al Silicon.
El primer lloc on hem anat ha estat a ORACLE on, com per aquí saben fer, ens han atès de meravella. Feia d’ amfitrió el Fèlix Monedero (Director d’Oracle per la Regió Mediterrània d’Oracle Ibérica) però ens han posat dos ponents d’alt nivell que ens han parlat sobre dues estratègies de la Companyia, la de Mergers & Acquisitions a càrrec del Vishal Bhagwati (Vice President, Corporate Development) i la de Overall Corporate Strategy a càrrec de Robert Shimp (Vice President, Global Technology Business Unit). Sempre va bé escoltar que ens tenen a dir i com fan les coses aquests gegants.
Després hem fet una volta pel seu Campus. Impressionant ! Envejable ! Chapeau !
Havent dinat (ens han convidat allà mateix) hem anat al SRI (Stanford Research Institute) on ens han rebut les mateixes persones que l’any passat. El Gene Thiers i el Jordi. El Gene és un crack i se sap posar a la gent a la butxaca com ningú. És Vice President i hi porta més de 30 anys. En Jordi només n’hi porta 3 (és de Castellar i Dr. en químiques)
Ens han explicat què fan, com ho fan, i quin és el mètode que els porta a haver llançat entre 7 i 8 Spin-ff per any. No totes amb tant èxit com algunes, que van a borsa i ja tenen una capitalització d’entre 1000 i 2000 mil.lions de dòlars però ja es veu, de seguida, a què juguen.
Basen la seva filosofia en que els seus investigadors no publiquen res fins que s’ha patentat o protegit intel.lectualment i que no investiguen sobre res que no sigui una necessitat per a molta gent i que, per tant, aquesta molta gent estigui disposada a pagar per resoldre-la. És una petita gran diferència que els porta a veure les coses molt diferentment de com s’encaren a casa nostra.
Una de les coses que ja li recordo de l’any passat és el que diu sobre la creativitat. Diu: la creativitat s’ensenya en laboratoris d’innovació. Hi ha qui neix amb ella però no és estrictament necessari.
Aquesta vegada hi havia poc temps i només ens han ensenyat un laboratori, el del robot de quiròfan que permet fer algunes operacions per control remot i que, en el futur, podria portar-nos moltes sorpreses.

TERTÚLIA DIGITAL A SAN FRANCISCO
Hem sortit disparats del SRI per tornar a Sant Francisco on teníem preparades dues activitats: la tertúlia digital internacional, amb una bona colla de tertulians i després una sessió de presentació de Barcelona a la gent de la Ciutat i del Silicon (inversors, etc.) amb el networking posterior.
Hi ha participat el Jaime Lorenzo, de l’ambaixada d’Espanya, un professor (no recordo el nom) de marqueting, la Presidenta del club espanyol del Silicon (treballa a INTEL), el Joaquim Trias, un emprenedor i inversor que porta molts anys aquí, el Juan Antonio Carballo, la Itxaso de Palacio de la UB i la Carolina Garcia, a més del Jordi del SRI.
Hem tingut una tertúlia molt útil i de la que hem après molt més sobre el Silicon i les formes d’operar i on tothom ha preguntat el que ha volgut. Com sempre, hem començat freds però després la cosa s’ha animat moltíssim.
Després, el Vice Major of Barcelona, el Sr. William Carnes ha fet la presentació del “Do it BCN” i hem acabat en un cocktail networking.
Demà, més.