8/7/11

Amb el foc de la Colla Basilisc











Aquest vespre he assistit al tret de sortida de la Festa Major de Rocafonda i el Palau, un barri modèlic tant a nivell associatiu com d’integració de les persones nouvingudes, que admiro i estimo. Hi he anat amb el regidor Joaquim Fernández i la regidora Carolina Soler, veïna del mateix barri. Tots tres hem pogut escoltar les paraules de Juan Antonio Ciller, directiu del Col•lectiu de Teatre EPMA i escollit pregoner de la Festa d’enguany. Ciller ha parlat dels seus inicis professionals a Rocafonda on es va instal•lar als anys seixanta com tants d’altres nouvinguts arribats de diferents punts d’Espanya. “Hi vaig viure anys intensos de la meva vida professional i vaig vincular-me amb moltes famílies que com jo ens vam instal•lar en un punt de Mataró, allunyat del centre, on la ciutat perdia el seu nom”, ha dit.

Després d’inaugurar les festes he pogut gaudir d’una bona ruixada de foc. I ho he fet vestit de diable com un integrant més de la Colla del Basilisc, la primera colla de diables de Mataró fundada el 2003, com a resposta a la inexistència d’una comparsa que permetés als homes participar com a diables en les festes de la ciutat. El grup acompanya una bèstia de foc, el Basilisc, i d’aquí el nom de “La Colla del Basilisc”. Hem saltat i ballat acompanyats dels sons i les actuacions dels tabalers de la colla. I no m’he cremat !! El nou vestuari fet amb teixit de sac que van estrenar el passat 2010 funciona perfectament bé i ofereix un canvi d’imatge i d’estil a la colla. En Basilisc i la seixantena de diables, diablons, tabalers i membres de suport hem estat bona part de la nit ballant i ruixant els veïns: hem sortit de la Plaça Filipines, Equador, Avda Perú, Músics Cassaó, Mèxic, Colòmbia, República Dominicana i espetec final a la Plaça Rocafonda.

Gràcies a l’Associació de Veïns del barri i a la comissió de festes per treballar un any més de manera desinteressada. Gràcies a vosaltres, la festa és possible!