26/7/11

Gegants dins un garatge





Llàgrimes al cel i pluja barrejada amb llàgrimes. Les gotes ens han esberlat bona part de la tarda i el vespre i han posat de manifest la manca d’espais que tenim a Mataró per acollir esdeveniments de gran magnitud. El xàfec que ha caigut avui ha obligat a suspendre la Postal de Gegants, tot just quan acabava d’arrencar l’acte. A més, -i per pena de molts nens-, també hem hagut de suspendre el Correguspira.

Les imatges parlen per si soles! La cercavila amb els gegants de Santa Maria del Mar, com a convidats, ha començat –crec recordar a quarts de set de la tarda-, des del Cafè del Mar però el cel ja estava tapadot. Poc després, les gotes han començat a caure i eren d’aquelles gruixudes, que t’anuncien aigua per estona. Hem hagut de buscar una solució d’urgència i aixoplugar les figures en algun espai. En Maneló i la Toneta, així com els gegants de Barcelona, s’han pogut col•locar sota un balcó. En Robafaves i la Geganta s’han resguardat en un garatge que un veí ens ha ofert molt amablement. Quan tothom ja estava a cobert hem donat l’acte per suspès però, tot i així, m’he volgut acomiadar dels gegants de Santa Maria del Mar. Enlloc de fer-ho davant l’Ajuntament, com és habitual, hem fet la Postal de Gegants al mateix Cafè del Mar. Allà, hem pogut imposar les medalles a les figures convidades.

Per cert, m’he compromès –si no hi ha impediment d’agenda- a acompanyar la Família Robafaves quan siguin ells els que vagin de visita a Santa Maria del Mar, on sorprenentment podran ballar dins la mateixa basílica!

A banda d’una Postal passada per aigua, la pluja també ens ha obligat a fer alguns canvis d’última hora: El concert que Anna Roig havia d’oferir al pati de Can Marchal s’ha traslladat al Teatre Monumental; el concert del Cor Madrigalista s’ha fet a l’interior del convent dels Caputxins i s’ha hagut de suspendre el ball de Festa Major previst al Parc Central, una llàstima!