9/7/11

Festival de Mataró per Sevillanes i altres...



 
La d’avui ha estat una tarda completa. L’he començada a les set, amb la cercavila dels gegants de Rocafonda. M’hi he pogut quedar poca estona perquè m’esperaven a l’homenatge del Sr. Antoni Artero, àrbitre de primera divisió, amb motiu de la seva jubilació. Finalment, el Sr. Artero no ha pogut venir però l’homenatge s’ha celebrat igualment al Camp de Futbol, amb les salutacions el nostre regidor Pere Galbany; el president del Club de Futbol Rocafonda, Sr. Joan Pera; el president del Comitè Tècnic d’Àrbitres de la Federació Catalana de Futbol, Sr. Xavier Moreno; i el President de la Delegació d’Àrbitres del Maresme de la Federació Catalana de Futbol, Sr. Manuel Romero.

Després dels parlaments s’ha prosseguit a fer una ofrena floral al monòlit erigit en memòria el Sr. Francisco Aragón, ex-directiu del club i creador de la secció de futbol sala. L’homenatge ha culminat amb un triangular entre els clubs que van formar part del Club de Futbol Rocafonda, un partit que ja no he pogut veure perquè m’he volgut incorporar de nou a la cercavila.

Quines ganes de gresca que tenia la gent del barri! I quin barri tant bonic el de Rocafonda, uns carrers que sento part de mi perquè durant deu anys vaig ser-ne veí, concretament del C/Blai Parera. Després de la ballada que els gegants han fet a la Plaça me n’he anat cap el Festival de Mataró per Sevillanes que s’ha celebrat al Passatge Baldomero Vila, darrera l’Institut Miquel Biada, i que cada any organitza el cercle Flamenc Andalús, amb la Rita Parra i l’Àngeles Calderón al capdavant.

Ens ho hem passat d’allò millor gaudint dels diferents quadres de ball –l’Arrayan, Azabache i Flor de jarra-, i la participació de l’Escola de dansa Alba Hayal, la penya cultual Al-Andalus, l’acadèmia de ball José Joya i l’Escola de dansa de Loli Granados. Llàstima que –a diferència d’altres anys i per un canvi de normativa- s’ha hagut de celebrar dins el local on hi feia molta calor. Les cerveses i el “rebujito” ens han fet passar la set i ens han donat energia per acabar la nit a les festes de La Llàntia! Per gaudir de més gresca i d’una altra festa! He anat a dormir tard...molt tard...!