14/3/12

Èxit de la primera jornada de debat del procés de revisió del model de participació ciutadana



Aquest vespre hem celebrat al Centre Cívic del Pla d'en Boet la primera jornada de debat del procés de revisió del model de participació ciutadana. Una proposta que CIU ja incloia al seu programa electoral i que actualment ja portem a terme. L'experiència ha estat del tot gratificant, amb més d'una vuitantena de persones omplint l'auditori! Gràcies a tots per participar-hi i us espero a la segona el dia 21!

Adjunto detalls de la notícia que trobareu al web de CIU-Mataró:

Primera i exitosa jornada de debat del procés de revisió del model de participació ciutadana


La trobada, que es va celebrar al centre cívic del Pla d’en Boet, va acollir nombrosos representants d'entitats i associacions.

El centre cívic del Pla d’en Boet ha acollit aquest dimecres al vespre la primera jornada de debat del procés de revisió del model participatiu de Mataró, dedicada als Òrgans de participació. El regidor de Participació Ciutadana i primer tinent d’Alcalde, Joaquim Fernàndez, ha assegurat que el sistema està esgotat i que cal cercar alternatives que garanteixin un millor funcionament del model participatiu, perquè finalment s’aconsegueixi assolir una participació real i més qualitativa.

La sessió, que es pot seguir a la pàgina oficial de Facebook del Servei de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró, va començar a les 18:30 de la tarda amb una benvinguda i presentació de la metodologia de la sessió; i un posterior debat dividit en quatre grups temàtics de 45 minuts de durada cadascun en els quals es va debatre: l’organització de la distribució dels consells; les funcions i funcionament dels consells de participació; la composició dels consells de participació i finalment els consells de ciutat.

La revisió del model de participació ciutadana a Mataró era una de les prioritats que CIU va fer constar al seu programa electoral, i que actualment, com a partit de govern, ha inclòs al PAM del 2012 i al Pla de Mandat. El proper 21 de març se celebrarà una segona sessió de debat, que servirà conjuntament amb les conclusions de la d’ahir dimecres, per consensuar un nou marc normatiu per als consells i definir nous mecanismes i eines que fomentin la participació. Les aportacions serviran per elaborar el Reglament de Participació ciutadana que es preveu es pugui aprovar al Ple del proper mes de juliol.