17/3/12

Presentació del cartell de la millor Setmana Santa de Catalunya, Mataró 2012





(A l'ermita de Sant Simó, les confraries locals: Oració del Senyor a l'Hort; Coronació d'Espines i Sant Crist e la Bona Mort; Confraria de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors; Confraria de la Verònica; Hermandad de Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza; Confraria del Sant Crist de l'Agonia; Sant Sepulcre; Hermandad de la Soledad i els Armats de Mataró).  

He dit que teníem la millor Setmana Santa de Catalunya perquè, de mica en mica, amb la dedicació i esforç de tothom, sobretot de les confraries, ho han anat aconseguint. Aquest any, es noten unes ganes especials. Segurament, pel fet d’haver fet el Congrés l’any passat, per les que celebren el 25è aniversari, o perquè s’ho han posat al cap, hi ha molta il·lusió i empenta.

Estic segur que sortirà tot bé. Hi ha molt respecte pel que s’està fent i, per exemple, s’ha notat quan, l’Antonia, representant de la confraria del Sant Crist de l’Agonia , a qui aquest any correspon dedicar el cartell, n’ha fet la presentació. Abans, durant el seu parlament, en Jubany ha aprofitat per demanar que la Setmana Santa sigui també considerada patrimoni cultural de la Ciutat. Evidentment, em vaig comprometre a parlar-ne amb tots els grups del consistori per estudiar-ho.