22/12/07

MATARÓ - CAPGROSSADA DEL SEGLE XXI

TATXÍN ! SOLUCIÓ FINAL PER CAN FÀBREGAS (O NO!)

Dimarts al matí, a la Comissió Informativa de Serveis Territorials en Cesar Fernàndez , Gerent de PUMSA ens va explicar la proposta municipal “definitiva” sobre el procés.

Ens van ensenyar un power point dient que la Direcció General de Patrimoni de la GENCAT havia enviat un document (rebut dijous passat), dient que es pot traslladar sense descatalogar però que s’ha de fer íntegrament. També recomanava l' assignació d’un tècnic d’aquest organisme per a vetllar per tot el procés.

Arribats aquí, amb l’intent fracassat de demolició, amb l’intent fracassat de construcció d’una rèplica, anem a l’intent de trasllat amb “talls” de 9x5m2 i 45 tones de pes amb emmagatzematge ja veurem on i amb reconstrucció a la cantonada Tetuan/Biada. El cost, incloent-hi la xemeneia (que aniria en una pl de nova construcció al mateix sector i que ara sí que ja no està en runes i es pot traslladar –que coses ...-) seria de 3,15 mil.lions d’euros. Segons en Cèsar hi ha molts operadors que es podrien fer càrrec d’un cost així ...

El que jo, no sé, és si n’hi ha tants que tinguin la propietat del solar concret on diuen que anirà i que estiguin disposats assumir-ho? Perquè aquell solar Tetuan/Biada te amo no? Vaja, i la venda de la nau es farà abans de trossejar? un cop emmagatzemada? o se li reconstruirà al propietari claus en ma per el preu que ens diuen? I què passa si es malmet o si costa més? qui se’n farà càrrec? Vaja, de moment, com que a aquell solar hi ha altres coses i el solar de la locomotora es necessitarà aviat, em penso que serem els mataronins qui haurem de pagar la “deconstrucció”. O potser algú ens avançarà els quartos? ... i si algú s’hi posa bé, serà per altruisme? o serà perquè li convé? A la cantonada oposada (Ronda/Biada) hi apareix una torre de 12 pisos (més o menys) que als primers dibuixos no hi era. Hi te alguna relació ? Diuen que no ...

És evident que algú ens ho haurà d’explicar, però la realitat és que aquests dubtes –i els que aniran sortint- hi són i van creixent cada dia que passa.

La realitat és que en una reunió on et trobes això, que et van passant un ppt a tota marxa, procures reaccionar tant àgilment com se’t acut però no ens van donar cap documentació. Evidentment, la vam demanar i ens van dir que ens l'enviarien aquell mateix matí, però va resultar que la vam tenir a les 3 de la tarda. Evidentment, el govern aquell matí ja va fer la roda de premsa explicant'ho als periodistes, i sense la possibilitat de que nosaltres, per responsabilitat (perquè no havíem vist la documentació) poguéssim dir-hi massa cosa.

És evident de que l’elefant baixa de l’arbre per la via de la capgrossada del segle XXI. Més aviat és una morrada.