16/12/07

PLE MARATONIÀ



Per diferents motius, el Ple de dijous va sobrepassar qualsevol lògica.

Vagi d’entrada el meu reconeixement de que hi tenim una sisena part de responsabilitat com a Grup però segurament, les coses han de “petar” perquè es puguin millorar.

Jo no recordo com eren els Plens fa 10 anys, però si sé que tots els d’aquest mandat s’han allargat molt.

Ara hi ha 6 Grups (un més que el mandat passat). Tenim els 3 Grups de l’oposició amb molta empenta i il.lusió. Tenim un govern que no dialoga, que no crea confiança i que és un desgavell en moltes coses.

Sense confiança ni diàleg, només tenim un Ple al mes per tenir respostes públiques i per fer les nostres propostes.

És evident però, que hem de plantejar-nos solucions com la de que, per exemple, les intervencions de públic siguin a l’inici del Ple, les declaracions institucionals i altres temes que no són tant “de Ciutat” que vagin al final, i sobretot, que el Govern amb l’Alcalde al capdavant es plantegin perquè no ens refiem d’ells. No sóc partidari de limitar res. En canvi, no em faria res augmentar el nombre de Plens (potser dic una barbaritat però si és així diguem-ne un altre nom) o buscar qualsevol solució imaginativa que faci que tant els Regidors com els ciutadans ens sentim de gust.

Com és que l’Alcalde dialogant i a dedicació plena no té una relació fluida amb l'oposició ? Amb mi, per exemple, sembla que ens hem de reunir un dia però té l’agenda molt plena i espero tanda. Ves a saber quan em tocarà ! Clar que potser sóc una mica ingenu de pensar que en té ganes o que és el que hauria de ser ...



Tinc una mica la sensació de que el que l’Alcalde espera de nosaltres (l'oposició) és que escoltem i callem. El nostre paper no és aquest. Escoltar, sí ! però fer propostes i fer control de govern també. Convergència i Unió tenim 7 regidors i moltes persones que ens representen en els diferents organismes municipals i tots tenim molts dubtes de que el nivell d’aquest govern estigui a l’alçada del que podria ser.

Per poder ajudar (l’èxit dels Serveis Territorials d’Educació n’és un exemple) necessitem que la nostra col.laboració sigui valorada pel govern. Mentre continuï la sensació de que fem nosa no anirem bé.

Mentre continuï la sensació de que tot el que fem intenta ser manipulat per girar-ho en contra nostra utilitzant els potents altaveus municipals no anirem bé. Per exemple, en aquest Ple, quan eren ja més de 2/4 de quatre de la matinada i les cares de tots els regidors i regidores mostraven un justificat cansament, el nostra Grup va valorar el fer la proposta d’oferir a l’Alcalde el transformar les preguntes i propostes que ens quedaven en preguntes escrites (si es comprometien a contestar-nos en una setmana) i així ho vam fer. Ah noi ! enlloc de rebre-ho en positiu, l’Alcalde va fer allò al que ens té tant acostumats i aprofitant que té el micro i l’última paraula ens va fer un final totalment fora de lloc. En aquell moment vaig veure clar que ja li anava bé i que estava esperant l'oportunitat de fer el numeret.

Ens quedaven preguntes i temes importants, com la que anava sobre la Universitat i la nostra proposta de buscar una Universitat Internacional de prestigi, la pregunta sobre Consell del Patrimoni, etc. Personalment, esperava aquestes preguntes i me les vaig haver de guardar al veure on havíem arribat. Si arribo a saber que l’Alcalde ho aprofitaria així no hagués fet la proposta de que ens contestessin per escrit. Per què ? perquè es veu que tècnicament el que vaig fer va ser retirar-les i es va fer l’ofès per això. Un alcalde segur no ho hauria fet. Un alcalde insegur i nerviós sí.


Això és el que hi ha.


Us deixo dues fotos fetes quan el Regidor Terradas parlava sobre la TDT i les repercussions que tindrà, segons ell, sobre TELEVISIÓ DE MATARÓ, la creació del nou canal públic liderat pel nostre govern municipal. Ho feia a pregunta del PP i les cares de cansament que s'intueixen són importants. Ep ! i els temes són seriosos perquè, p.e. aquest, deixava en evidència les dificultats importantíssimes que tindrà TVM per adaptar-se als nous temps. Tant de bo sàpiguen adaptar-s’hi però el regidor ens va insinuar molt problemes.


Per la nostra banda, ja he dit molts cops que l’Ajuntament de Mataró no hauria de gastar quartos en una Televisió i, menys, el de Mataró que és qui més ben servit està amb un canal privat a qui, ara, farem la competència amb pólvora de Rei.