11/5/11

El Corte Inglés té sentit si protegim el comerç tradicional





El candidat de la federació nacionalista recorda que CIU ha contribuït a desencallar l’arribada del centre comercial i aposta per fixar un teixit econòmic que podria córrer el risc d’empobrir-se per la competència dels nous pols comercials.

L’alcaldable per Convergència i Unió, Joan Mora, ha escollit avui el solar on s’hi construirà el futur centre comercial “Corte Inglés” per parlar sobre propostes de comerç. Per Mora la ubicació al c/Biada és estratègica perquè ocupa un espai intermedi entre l’antic centre geogràfic de la ciutat i l’actual, situat a la Plaça Granollers. Aquests dos pols haurien de consolidar, doncs, el creixement tradicional del comerç en direcció sud-oest, convertint-lo en un veritable eix cívic i comercial: “El comerç tradicional ha d’esdevenir competitiu. Això és clau per entendre l’evolució de futur del nostre comerç urbà. Per això creiem que cal apostar per tots els elements que facilitin la renovació i la millora contínua del nostre comerç”, ha explicat.
Segons Joan Mora és molt important consolidar, adequar i potenciar els eixos comercials que geogràficament són a prop de “El Corte Inglés”. Els carrers Sant Benet, Biada, Iluro i zona de plaça de Cuba i plaça de les Tereses, així com la ronda O’Donell, Via Europa o Francesc Macià, han d’esdevenir autèntics eixos comercials i cívics. “No només aquest eix, sinó també els altres eixos comercials han d’esdevenir autèntics punts neuràlgics a la ciutat. No els podem menystenir”, ha dit.
El candidat nacionalista ha recordat que és gràcies a Convergència i Unió que s’ha aconseguit desencallar l’arribada del Corte Inglés a la ciutat: “Mai ens hem posicionat en contra de l’arribada del centre comercial. Si el govern municipal hagués fet les coses ben fetes ja el tindríem aquí, com el tenen a Tarragona”, ha dit.
Mora també insisteix en la necessitat d’apostar per un urbanisme humà i viable al voltant del centre comercial, on el govern ha tirat endavant un projecte urbanístic en contra de la lògica, el sentit comú i amb l’oposició del 100% dels propietaris.
Més enllà del centre comercial, també s’ha compromès a treballar conjuntament amb les associacions comercials i gremis per liderar les actuacions que contribueixin a donar millor servei a la ciutadania, sobretot en mesos com l’agost. “No pot ser que durant el mes d’agost es paralitzi el dinamisme a la ciutat. La gent que va a la platja també pot dinar, sopar i comprar a les nostres botigues però han de tenir serveis. Hem proposat, i n’hem parlat amb el gremi de botiguers, de fer un aparcament al solar d’Iveco-Pegaso i no s’ha volgut fer. Amb nosaltres al govern ho tirarem endavant perquè seran llocs de treball, que volen dir feina”, ha explicat. Fires i mercats: En relació als mercats CIU es compromet a remodelar la Plaça Gran i desencallar la illa de Can Cruzate perquè no perdin competitivitat; i reordenar els mercats de marxants per tal de millorar-ne les prestacions. La remodelació de la Plaça de Cuba és del tot insuficient perquè no compleix amb la necessitat de convertir-lo en un veritable atractiu per a la ciutat. Pel que fa a la política de fires, Joan Mora, proposa un espai a la ciutat on s’hi puguin ubicar aquest tipus d’esdeveniments. Per això, és imprescindible definir i trobar un espai polivalent, on s’hi puguin realitzar esdeveniments firals, així com altres tipus d’activitats lúdiques, (culturals/musicals) o esportives.


Us adjunto la nota de premsa