30/5/11

Proposo un pacte de ciutat per sortir de la crisi




A continuació podeu llegir la nota de premsa

Assumint la responsabilitat que els confereix ser la llista més votada i sentint-se legitimats per formar el futur govern de la ciutat, la federació nacionalista ha proposat a totes les formacions polítiques –de provada tradició democràtica- establir un acord marc per impulsar les mesures necessàries que afavoreixin la sortida de la crisi.

Després d’una primera roda de contactes amb totes les formacions polítiques de provada tradició democràtica que han obtingut representación a l’Ajuntament, Convergència i Unió, amb Joan Mora al capdavant, creu necessari posar-se a disposició dels ciutadans per afrontar l’actual situació econòmica i combatre la desafecció política. En aquest sentit ha demanat a la resta de partits buscar els punts d’unió i establir les mesures necessàries per afrontar les necessitats dels mataronins i mataronines, deixant de banda la genètica política.

En roda de premsa, el futur alcalde de la ciutat, Joan Mora, ha explicat que durant les properes setmanes s’intentarà ultimar un acord marc “que ha de ser entès i reflexionat per totes les formacions polítiques de provada tradició democràtica”. Mora espera que els partits hi “trobin els punts de trobada” i s’ha mostrat esperançat en generar la confiança suficient per establir el pacte. “La ciutat necessita que siguem capaços d’entendre’ns per solucionar la difícil situació que estem vivint”, ha explicat.

CIU-Mataró espera que “una vegada totes les forces polítiques s’hagin acabat de reunir i situar ens facin arribar les seves línies vermelles, és a dir, els punts de desacord que els allunyarien d’aquest acord de ciutat”. En aquest sentit ha proposat que cada formació pugui afegir els annexos complementaris necessaris, sempre i quan s’avali un “mínim comú denominador”.

Mora NO ha descartat que a partir de l’acord es puguin derivar responsabilitats polítiques a altres partits i ha recordat que la federació no compta amb el nombre de regidors suficient per governar amb majoria absoluta i que, per tant, ara és necessari obrir una etapa de diàleg “com ens han demanat els ciutadans”.