10/5/11

Utilitzaré el Tecnocampus per crear llocs de treball







El candidat de la federació nacionalista proposa instal•lar a Mataró el projecte Hidromatch del mataroní Xavier Doló gràcies al qual s’aconseguiria generar ocupació, captació de talent i reconeixement a nivell mundial.

Joan Mora ha escollit aquest dimarts al matí l’escultura de l’artista mataroní Perecoll “Inici de vol” per parlar de les seves propostes en l’àmbit universitari. Per Mora, el Parc Tecnocampus Mataró Maresme ha d’esdevenir el motor d’un nou model econòmic basat en la innovació i el coneixement. “A partir del 22 de maig liderarem el projecte universitari i de recerca Tecnocampus Mataró Maresme, lligat a l’empresa i a la millora de la productivitat. És importantissim que el projecte universitari recuperi la il•lusió i tinguem a Mataró un campus de prestigi en aquesta califòrnia europea que és per nosaltres el Maresme”, ha explicat. Segons Mora “cal adaptar els estudisi la investigació que es fa a la universitat, a les necessitats de l’empresa. De manera que existeixi una transferència real de coneixement entre una i altra. Que la teoria estigui dirigia a la pràctica empresarial.
Aquest transferència, ben portada, alimenta una cadena que comença per la captació d’un talent que genera idees i que posteriorment crea empreses. Aquestes fàbriques són font de llocs de treball i alimenten una xarxa de negocis secundaris. Alhora si aquestes empreses innovadores esdevenen capdavanteres aconsegueixen situar Mataró en l’àmbit mundial, i capten talent de l’exterior. Acompanyat de l’inventor mataroní Xavier Doló, Mora ha posat com exemple d’aquest objectiu el projecte Hidromatch: “Es tracta d’un contenidor que genera aigua a partir de la humitat ambiental i que pot suposar una revolució en aquells països i indrets necessitats d’aquest bé escàs”, ha recordat.
Segons Mora, Mataró i el Tecnocampus no poden perdre el tren alhora de finançar aquestes oportunitats de negoci. Per això ha recordat que serà “gràcies a l’agència del redesenvolupament el Maresme, una proposta del 2007, que finançaríem aquest projecte que necessita un capital inicial de 300 mil euros”. Per la seva banda, Xavier Doló, ha precisat que l’Hidromatch beneficiaria a moltes petites empreses de Mataró, com “planxistes, tallers mecanitzats, instal•lacions elèctriques, transports, empreses de software i I+D”. Doló s’ha mostrat convençut que amb la victòria de CIU podrà tornar a la ciutat on va néixer per portar a terme els seus negocis “sense que se’ns posi cap mena d’entrebanc”.
El candidat de la federació nacionalista aposta perquè la transferència de tecnologia i la transmissió de coneixement constitueixin factors decisius en la millora de la competitivitat i en l’assoliment d’objectius ambiciosos. Per això “cal que Mataró es transformi en una ciutat capdavantera en coneixement, innovació i emprenedoria, i en aquest punt, les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) hi tenen un paper decisiu” ha dit. 


Us adjunto la nota de premsa