16/5/11

Seré ferm en la lluita contra l'incivisme i la delinqüència




El candidat nacionalista defensa un model de seguretat al servei del ciutadà, amb una policia de proximitat que no només es valori per la seva tasca sancionadora o recaptatòria

Convergència i Unió a Mataró comença la segona i darrera setmana de campanya electoral presentant un model propi de seguretat des del davant de l’edifici dels jutjats. Per Joan Mora, la policia local ha de ser un Servei Públic de Seguretat, basat en el model de policia de proximitat, que solucioni conflictes, atengui el ciutadà i procuri per la seva seguretat. En cap cas la seva tasca ha de seguir unes directrius merament recaptatòries sinó garantir la seguretat a la via pública i controlar els actes incívics que perjudiquen la bona convivència de la ciutadania.
És en aquest sentit que Mora s’ha mostrat ferm alhora de treballar contra l’incivisme i la delinqüència, perseguint aquelles conductes regulades però també i sobretot, donant a conèixer al ciutadà aquelles actituds que no es poden fer, ni tampoc es poden permetre. “Serem contundents amb mostres d’incivisme com els grafits. Si tens un ajuntament que permet o és tolerant amb temes com aquest ho acaba pagant per un altre costat”, ha dit. El candidat nacionalista s’ha compromès a incrementar la ràtio de policies i de mossos d’esquadra en la mesura que sigui possible. Per Mora cal que “es percebi la policia amiga del ciutadà amb tolerància zero contra les actituds incíviques. Creiem que es pot fer molt més”, ha expressat.
Per aconseguir una ciutat segura, on s’hi complexin les normes i on la delinqüència no malmeti la prosperitat en del comerç, la indústria o l’oci és important, segons CIU-Mataró, apostar per una tasca de conscienciació, ja sigui amb programes a les escoles o bé cursos substitutoris de la sanció. Per això s’aposta per fer créixer la percepció de seguretat amb accions contundents i amb més presència al carrer.


Us adjunto la nota de premsa