17/5/11

Votar el canvi significa tenir llibertat d'elecció d'escola




El candidat nacionalista assegura que si és alcalde implementarà la zona única escolar. Mora també aposta per la concertació de les escoles bressol i el foment de l’anglès en tot l’alumnat de la ciutat

El candidat de la federació nacionalista, Joan Mora, ha citat aquest dimarts la premsa local davant l’IES Miquel Biada per parlar sobre ensenyament. Per Mora votar CIU és votar la zona única escolar i permetre que les famílies puguin escollir lliurement quina escola volen per els seus fills sense veure’s condicionats pel lloc de residència. “El canvi, que aquesta vegada farem realitat, vol dir que les famílies mataronines tindran llibertat d’elecció d’escola”, ha dit.
Mora també ha incidit en la concertació de les escoles bressol per poder donar un “servei públic de qualitat amb estil concertat”. Segons l’alcaldable per CIU “enganyaríem a la gent si diem que avui la situació financera de l’Ajuntament permet construir noves escoles bressol. La concertació serà la manera més ràpida d’oferir aquest servei”.
Pel candidat nacionalista és imprescindible acabar amb el fracàs escolar i l’abandonament dels estudis per part dels joves, així com facilitar l’accés a l’educació a tots els ciutadans sense cap mena d’exclusió. Mora també s’ha compromès a treballar colze a colze amb la Generalitat per cobrir el dèficit d’escoles a la ciutat. D’una banda, ha dit, assegurarà que la Marta Mata inici les obres aquest 2011, i de l’altra, treballarà perquè la Generalitat disposi del sòl necessari per edificar els centres pendents.
Tampoc ha volgut passar per alt la necessitat d’incrementar les accions per fomentar l’anglès, ja sigui amb més assignatures impartides en aquesta llengua; generalitzant les pel•lícules amb versió original; o bé estimulant els intercanvis d’estudiants i treballadors amb països de parla anglesa. El candidat nacionalista també aposta per tenir una universitat internacional de prestigi i privada al nord de la ciutat que “juntament amb el Tecnocampus crearia un clúster universitari que ens donaria molta potència”, ha dit.
Per CIU-Mataró l’educació és la principal eina que assegurarà la transformació de la societat actual en una societat i una economia del coneixement, per això cal que Mataró sigui capdavantera en coneixement, innovació i emprenedoria i en aquest sentit les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) tenen un paper decisiu. Cal garantir el bon funcionament de les aules d’informàtica –potenciant les noves tecnologies- i crear un lloc de trobada de l’administració local amb el món empresarial i de l’àmbit educatiu de la FP, per tal de promoure i coordinar les iniciatives que apostin per millorar la FP reglada i els PQPI –Programes de Qualificació Professional Inicial-


Us adjunto la nota de premsa