9/5/11

La lluita contra l'atur l'eix central del seu programa

El candidat de la federació nacionalista, Joan Mora, proposa crear la taula per el foment de l’economia i l’ocupació amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament de les iniciatives empresarials. Per Mora cal convertir l’administració en “una 
amiga de l’activitat econòmica”.

Joan Mora ha escollit aquest dimarts al matí l’escultura de l’artista mataroní Perecoll “Inici de vol” per parlar de les seves propostes en l’àmbit universitari. Per Mora, el Parc Tecnocampus Mataró Maresme ha d’esdevenir el motor d’un nou model econòmic basat en la innovació i el coneixement. “A partir del 22 de maig liderarem el projecte universitari i de recerca Tecnocampus Mataró Maresme, lligat a l’empresa i a la millora de la productivitat. És importantissim que el projecte universitari recuperi la il•lusió i tinguem a Mataró un campus de prestigi en aquesta califòrnia europea que és per nosaltres el Maresme”, ha explicat. Segons Mora “cal adaptar els estudisi la investigació que es fa a la universitat, a les necessitats de l’empresa. De manera que existeixi una transferència real de coneixement entre una i altra. Que la teoria estigui dirigia a la pràctica empresarial.
Aquest transferència, ben portada, alimenta una cadena que comença per la captació d’un talent que genera idees i que posteriorment crea empreses. Aquestes fàbriques són font de llocs de treball i alimenten una xarxa de negocis secundaris. Alhora si aquestes empreses innovadores esdevenen capdavanteres aconsegueixen situar Mataró en l’àmbit mundial, i capten talent de l’exterior. 
El candidat de la federació nacionalista aposta perquè la transferència de tecnologia i la transmissió de coneixement constitueixin factors decisius en la millora de la competitivitat i en l’assoliment d’objectius ambiciosos. Per això “cal que Mataró es transformi en una ciutat capdavantera en coneixement, innovació i emprenedoria, i en aquest punt, les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) hi tenen un paper decisiu” ha dit.

Us adjunto la nota de premsa