8/3/09

Hem de debatre el sistema de construcció de pisos contenidor.



Tampoc hi va haver acord en aquest punt.
Mira si és senzill! Només proposàvem el prec de sota. Si hem de canviar el model de construcció tradicional amb una innovació tant potent, fem que els tècnics, no els polítics, tinguin un debat obert sobre aquest fet.
No estem en contra de la innovació però abans que gastar en fer 30 pisos contenidors sense haver-ne fet un debat públic és un error. Si hem de fer una prova, fem-la en una promoció més petita i pensem bé quins usos pot tenir. Sembla que hi ha precipitació i molt probablement el fet de mantenir viva una proposta electoral poc meditada.
Nosaltres, si del debat tècnic que se’n fes, en sortís enfortit el projecte, no hi tindríem res a dir però, primer, algú ens ha de justificar l’estalvi, si és que n’hi ha,i els guanys des de tots els punts de vista. A veure si resultarà que el que guanyaríem per un costat ho perdríem per altres (durabilitat, confort, sostenibilitat, etc.) Tot això cal discutir-ho tècnicament.
Doncs no. El govern tampoc va voler escoltar-nos i pretenia emmascarar la seva negativa proposant unes jornades sobre habitatge a les que, evidentment, no ens oposem però que només volia dedicar una tarda a “explicar” el projecte de pisos contenidor.
Tot plegat, ens sembla que hi ha precipitació i una certa inseguretat.