17/7/09

Miquel Sala al Museu Arxiu, Més col·lecció Bassat a Can Palauet, Festa Camí de la Serra i assaig general Capgrossos











Aquest vespre, entre les set i les onze he estat a tots aquests llocs. Cada setmana, quan preparem l’agenda, mirem de distribuir-nos el millor possible en funció de mirar d’arribar a tot arreu i, de vegades, sembla que volem ser massa optimistes. En el cas d’avui, ho hem aconseguit.
A les vuit volia ser al Museu Arxiu per ser present a la inauguració de l’exposició homenatge a Miquel Sala “Visions de Mataró” i que us recomano. Com l’exemple que us deixo, de la Via Europa, veureu com ha canviat Mataró. Hi ha les fotografies del propi Miquel reflectint els canvis de la Ciutat comparant els anys 80 i mitjans dels 90 i, s’hi ha afegit una fotografia actual, malauradament no d’ell (per la seva desaparició recent).
Després a Can Palauet, he estat present a la inauguració de l’exposició “Figures dels anys 70. Col·lecció Bassat 2”, amb quadres d’artistes com Eduard Arranz-Bravo, Francesc Artigau, Rafael Bartolozzi, Gerard Sala, Xavier Serra de Rivera i Miquel Vilà.
I corrent cap al Camí de la Serra per ser al tret de sortida de la Festa del Camí de la Serra on han presentat la nova “figura” El Serranet. Durant uns moments, com que la figura estava tapada i no ho sabíem, hi ha hagut moments de confusió perquè el Regidor Teixidor (ERC) semblava que es passejava amb un mocador del “Toro d’Osborne”. Sort que finalment ho hem aclarit ;-)
Després, cap a la Plaça de Santa Anna on els Capgrossos feien l’assaig obert tot preparant la diada de Santes del diumenge 26. A les fotos surto molt seriós però és que, a aquella hora, hi havia molta gent que estava de xerrameca i les “broncas” de la direcció d’operacions eixordaven. Jo, calladet que estàs més guapo, mantenia el posat seriós i com que no hi tinc gaire traça mirava d’estar-me quiet on se’m manava. Al final, en algun intent, he llepat de valent. Noi! Ja se sap que això de fer castells no és com pasturar ... I ep! bon ambient eh! M’ha semblat que això de “fotre” quatre crits a la tropa deu ser més habitual del que sembla en aquest mon. M’ho he passat bé.