18/7/09

Trobada amb l’Associació cultural Amistat



Al matí, a Cerdanyola, ens hem trobat amb la junta de l’Associació cultural Amistat, que presideix Mostafa El Kaderi. Ens ha acompanyat l’Àngel Colom, l’Èric Bertran, en Xavier Cos i en Quim Fernàndez.
Xerrada interessant sobre la Casa Gran del Catalanisme, Els Nous Catalans, els Nous Catalans Joves i, sobretot, buscant escoltar les seves reflexions i conèixer-los millor per poder treballar junts.
Una nació forta també es mesura per la seva capacitat d’integració. Mai els intents d’assimilació han portat a una societat veritablement lliure. Catalunya sempre ha estat terra d’acollida i hem de lluitar per integrar tothom i garantir-ne la convivència real. Això no vol dir renunciar a la nostra pròpia cultura ni identitat. Al contrari, si sabem obrir-nos, de mica en mica, aconseguirem que la gran majoria de nous catalans ens entenguin, respectin i uneixin. Amb una actitud oberta se sentiran orgullosos d’arrelar a casa nostra i, per tant, també sabran defensar la nostra nació i els nostres interessos perquè també seran els seus. Demanar que renunciïn ells a les seves arrels no és ni lògic ni raonable. El nostre País ha de donar-los la oportunitat de sentir-se un més.La Casa Gran, també és això. A Convergència no sabem treballar d’altre manera.