9/7/09

Regidora López, no ens intenti enganyar. No ho fa bé.

Seguint amb el ple passat, m’agradaria aprofundir sobre les maneres sectàries i barroeres d’aquest govern.
No ho allargaré perquè
ho teniu en la nota de premsa i, sobretot, ho podeu seguir en aquest vídeo del ple.
No cal ser un enginyer informàtic per saber el que és i perquè serveix un full de càlcul.
Doncs en aquest ple, igual que en d’altres ocasions, hem demanat al govern que se’ns faci arribar un estat d’execució del pressupost en qualsevol format de full de càlcul. Aquesta és una opció que tots els programes informàtics moderns, diria que com a mínim de 15 anys ençà, tenen com a opció natural i sense haver de fer res més que prémer la opció corresponent. M’atreveixo a dir que cap gestor de cap negoci compraria un programari que no tingués aquesta opció, de la mateixa manera que cap fabricant produiria software coix (sense aquesta funcionalitat).
El que demanàvem en aquesta ocasió és, senzillament, tenir l’estat d’execució del pressupost, partida a partida, per poder veure’n la evolució i predir-ne el comportament futur i així poder programar i fer propostes assenyades en relació a la realitat. S’imaginen qualsevol empresa que hagués de fer propostes de pressupost per l’any que ve sense saber com va aquest any? Doncs això és el que ens fa any darrera any aquest govern de Mataró.
Davant el sentit comú de la nostra demanda, obtenim respostes estúpides com el que “el nostre format és el PDF” o “aquest format que vostè em demana nosaltres no el tenim i no manipularem la informació per fer-li així”.
Tot plegat fa pena.
Regidora, no faci esforços poc creïbles –no li escauen- i digui que no ens ho vol subministrar o que li ho impedeix la praxis del tripartit municipal, o el politburó, o qui sigui. En el fons, quan l’Alcalde ens recorda que hi ha Ajuntaments que no deixen, a la oposició, ni fer fotocòpies ens aclareix el com pensen vostès. Ben segur que n’hi ha així, però vostès no son ni transparents ni lleials i, en el fons, envegen un teló d’acer. Què volen amagar? Tant mal ens faria saber si les partides estan, a 30 de juny, per sobre o per sota del que van preveure. Una previsió és això, només una dada. Ara bé, amb la realitat d’avui, sí que podem orientar millor el pressupost pel proper any.
Si us plau, reflexioni sobre aquest tema, parli amb qui ha de parlar, i no faci més el ridícul.